Σε μήκος 13 χλμ. εκτείνονταν οι 105 πυραμίδες που εκλάπησαν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα-Γιατί δεν αντιλήφθηκε κανείς τίποτα;

0
354

Πολλά και διάφορα  είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από την κλοπή των 105 συνοριακών «πυραμίδων» στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, τρεις εβδομάδες αργότερα από τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ότι δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιδρούσαν στην αλλαγή των συνόρων με την Αλβανία αλλά και με «άλλες χώρες».

Το μείζων και βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι πως κατάφεραν να στήσουν μια τέτοια επιχείρηση, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον στρατό και της δυνάμεις της συνοριοφυλακής, γιατί δεν πρόκειται για μια υπόθεση μερικών λεπτών, αλλά για μια υπόθεση που απαιτούσε χρόνο και πολλά άτομα για να πραγματοποιηθεί.

Οι 105 «πυραμίδες» οριοθέτησης των συνόρων εκτείνονταν σε μήκος 13 χλμ. που σημαίνει ότι απαιτούνταν ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και ολόκληρες νταλίκες για να μεταφερθούν.

Γιατί άραγε δεν κατάλαβε κανείς τίποτα;

Μήπως είναι αφύλακτα  τα σύνορα;

Γιατί αν ισχύει αυτό, που μάλλον ισχύει, θα μπορούσαν τα άτομα αυτά κάλλιστα να δράσουν μέχρι τα ενεργειακά πεδία της Δυτικής Μακεδονίας χωρίς να αντιμετωπιστούν από κανέναν.

Έχουν την δυνατότητα πολύ εύκολα να φτάσουν εκεί και με σαμποτάζ στα εργοστάσια παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος να βυθίσουν στο σκοτάδι το 60% της Ελλάδας.

Αν δεν μπορούν να αντιληφθούν την κλοπή 105 τσιμεντένιων «πυραμίδων» που εκτείνονται σε μήκος 13 χλμ. πάνω στα βουνά, πως θα αντιληφθούν μία ομάδα ή δύο ομάδες ή τρεις ομάδες Ειδικών Δυνάμεων οι οποίες θα μπουν από τον Βορά και θα επιτεθούν στις εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίες είναι μια «ανάσα» από τα σημεία αυτά;

Να σημειωθεί εδώ ότι ο πρώην ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς είχε πει πως οι ΕΔ ήταν αντίθετες με την αλλαγή των συνόρων και την μετακίνηση των πυραμίδων στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει, είναι σχετικά με το πότε θα επανατοποθετηθούν οι πυραμίδες από το ελληνικό Μηχανικό και την ΓΥΣ.

Διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καθορισμένα σύνορα σε μήκος 13 χλμ. όπως αναφέρει στην ερώτησή του και ο βουλευτής και πρόεδρος της «Δύναμης Ελληνισμού» Δ.Καμμενος μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων

Η αυτονόητη απάντηση είναι ότι πρέπει να επανατοποθετηθούν άμεσα, χωρίς επιπλέον δικαιολογίες.

Και για αυτό το ζήτημα πρέπει να μας απαντήσει το ΓΕΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here