Δεν θα αναχαιτίζονται σε λίγο καιρό τα τουρκικά μαχητικά απο την Πολεμική Αεροπορία! Ξεκίνησε η συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία

0
2193

Το κατάφερε και αυτό η φασιστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Μετά την παράδοση της Μακεδονίας στους Σλάβους, μέσω της προδοτικής συμφωνίας τν Πρεσπών, ήρθε και η συνδιαχείρηση του Αιγαίου με την Τουρκία!
καιρό
Εδώ και 15 περίπου μήνες η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΑΝΕΛ, αφαίρεσε από το ΑΙΡDGREECE την απαίτηση κατάθεσης σχεδίων πτήσεων για τα τουρκικά αεροσκάφη που εισέρχονται στο FIR Αθηνών ,πλην των αεροσκαφών που συμμετέχουν σε τουρκικές ασκήσεις.Δι αυτού του τρόπου, ο εναέριος χώρος του Αιγαίου έχει καταστείένα ορθάνοιχτος για τα τουρκικά μαχητικά εκτός ασκήσεων.

Βέβαια, η Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί να αναγνωρίζει-αναχαιτίζει τα «ελευθερα» τουρκικά αεροσκάφη, αν και η ΥΠΑ της έχει αφαιρέσει αυτήν την υπευθυνότητα.Είναι άγνωστο για την ώρα, αν το ΥΠΕΘΑ δεν γνωρίζει τις αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει η ΥΠΑ το τελευταίο 15μηνο, ή τις γνωρίζει, δεν τις αποδέχεται και εξακολουθεί τις αναχαιτίσεις με βάση το προηγούμενο « καθεστώς» στο ΑΙΡDGreece.Έτσι, παρουσιάζεται το παράδοξο, το μεν ΥΠΕΞ που εκπροσωπείτη χώρα στον IC+O να υποστηρίζει τη μη κατάθεση σχεδίων πτήσης των μεμονωμένων τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, αλλά το ΥΠΕΘΑ να προχωρεί κανονικά σε αναχαιτίσεις των ιδίων τουρκικών αεροσκαφών.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση «ατυχήματος» η Τουρκία θα έχει νομικό επιχείρημα κατά της «ελληνικής επιθετικότητας» καθώς οι αναγνωρίσεις της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας δεν καλύπτονται τώρα από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς ( Υπ. Μεταφορών – ΥΠΑ και ΥΠΕΞ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here