Τρέμουν τα αμερικανικά Kiowa οι Τούρκοι!- «Η Ελλάδα μετατρέπει τα νησιά σε οπλοστάσιο» αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ-Καιρός ήταν να μπει «στοπ» στα σχέδια των Τούρκων! (ΒΙΝΤΕΟ)

0
189

Φόβος φαίνεται να διακατέχει τους Τούρκους, μετά την είδηση πως αμερικανικά Kiowa θα έρθουν στην Ελλάδα, στο εγγύς μέλλον, προκειμένου να αναπτυχθούν στα νησιά του Αιγαίου μας, σχηματίζοντας, έτσι, μια αλυσίδα άμυνας και βάζοντας ένα «στοπ» στις απειλητικές τους κινήσεις.

Μάλιστα, τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν και περιγράφουν την είδηση, κάνοντας λόγο για μετατροπή του Αιγαίου σε ελληνικό οπλαστάσιο, καθώς τα επιθετικά ελικόπτερα αποτελούν μια νέα απειλή, που μπλοκάρει τις τουρκικές βλέψεις για την εν λόγω περιοχή.

«Οι Έλληνες πρόκειται να παραλάβουν 70 OH-58D Kiowa από τις ΗΠΑ» αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα μετατρέπει τα νησιά σε οπλοστάσιο».

Η παραπάνω στάση των ΜΜΕ υποδηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο, πως έχει κυριέψει άγχος και φόβος την τουρκική στρατιωτική ηγεσία, για τις τοποθεσίες στις οποίες θα εγκατασταθούν τα αμερικανικά ελικόπτερα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως «τα επιθετικά ελικόπτερα Kiowa που θα παραλάβει η Ελλάδα, θα αναπτυχθούν σε νησιά του Αιγαίου, μετατρέποντάς τα σε ένα μεγάλο οπλοστάσιο».

Τα OH-58D υπηρετούν επί σχεδόν 50 χρόνια στον αμερικανικό στρατό και ενώ αντικαταστήθηκαν πέρυσι, αριθμός του δόθηκε στην Τυνισία και την Κολόμβία στα πλαίσια αμυντικής συνεργασίας, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Τα επιθετικά ελικόπτερα θα φέρουν πυραύλους αέρος-εδάφους, αέρος-αέρος και πολυβόλα που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ποικιλία διαμετρημάτων.

Και λογικό είναι να φοβούνται οι Τούρκοι, καθώς η Ελλάδα αποκτά ένα μεγάλο πλεονέκτημα στα νησιά του Αιγαίου.

Φτάνει μόνο να υπενθυμίσουμε πως στα σχέδια διεκδικήσεων των Τούρκων, ανήκει η αμφισβήτηση της κυριότητας των νησιών μας.

Οι κινήσεις της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας με την διενέργεια ασκήσεων, όπως η άσκηση ειδικών δυνάμεων “ΩΡΙΩΝ-18” σε Α.Θράκη και Αιγαίο, η οποία καταδεικνύει το πνεύμα που την διακατέχει έναντι των συνεχών τουρκικών απειλών, ενώ όπως όλα δείχνουν, οι ισορροπίες σύντομα θα αλλάξουν.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2019 σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού τύπου θα έρθουν στην Ελλάδα τα 70 ελικόπτερα αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης OH-58D Kiowa Warrior, τα οποία απέκτησε η Ελλάδα από τον αμερικανικό στρατό έναντι 44,15 εκατ. δολάρια.

Εκτιμήσεις ειδικών αναφέρουν ότι τα ελικόπτερα αυτά θα σχηματίσουν στα νησιά του Αιγαίου την ελληνική δύναμη αμέσου επεμβάσεως των κοιτασμάτων μας, για πιθανή δράση σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο εναντίον της τουρκικής προκλητικότητας, η οποία δεν έχει πλέον μέτρο.

Τα ελικόπτερα μαζί με μονάδες της δύναμης ταχέων σκαφών του πολεμικού ναυτικού και μονάδες των ειδικών δυνάμεων θα αποτελέσουν την μικτή δύναμη περιφρούρησης των ελληνικών κοιτασμάτων αλλά και του αγωγού East Med που θα διέρχεται από το Ισραήλ και την Κύπρο στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο–Μακεδονία –ΠΓΔΜ–Ευρώπη.

https://youtu.be/BUtF3PmOExY

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here