Κακός χαμός στην Ουκρανία: Υποστηρικτές της αυτοκεφαλίας εισέβαλαν στην οικία του Μητροπολίτη Εφραίμ

0
74

Δεκάδες υποστηρικτές της αυτοκεφαλίας της ουκρανικής εκκλησίας βρέθηκαν το Σάββατο στην πόλη Κρίβοϊ Ρογκ και προσπάθησαν να εισβάλλουν στην κατοικία του μητροπολίτη Κρίβοϊ Ρογκ και Νικοπόλεως Εφραίμ, ο οποίος είναι πιστός στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες του κτιρίου και εκτόξευσαν προσβολές προς τον επίσκοπο του Κρίβοϊ Ρογκ επειδή δεν υποστηρίζει την ιδέα να δοθεί αυτοκεφαλία στην Ουκρανία», ανέφερε το πρακτορείο UOC.

Ενώ στα χέρια τους κρατούσαν αφίσες με συνθήματα υπέρ της αυτοκεφαλίας, τα οποία κρέμασαν στην πύλη και στον φράκτη.

Μάλιστα, κάποιος από τους διαδηλωτές προσπάθησε να σπάσει την πύλη.

Το UOC ανέφερε ότι εκπρόσωποι της αστυνομίας παρακολουθούσαν το τι συνέβαινε, αλλά δεν παρενέβησαν και δεν εμπόδισαν το πλήθος να από το να φωνάζει συνθήματα που «υποκινούν θρησκευτικό μίσος».

Να προσθέσουμε εδώ ότι στα μέσα Οκτωβρίου η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έλαβε απόφαση να διακόψει κάθε επικοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν της αποφάσεως του Φαναριού να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας και να επαναφέρει τον σχισματικό Πατριάρχη Φιλάρετο στην κανονικότητα της Εκκλησίας αλλά και τον σχισματικό Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Μαλέτιτς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here