Όλη η αλήθεια για την Χούντα που δεν σας λένε

4
1607
0

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ…
Να δούμε ποια ήσαν τα πραγματικά γεγονότα. Την 1η Ιουλίου 1973, κατηργήθη δια λαϊκού δημοψηφίσματος η Βασιλεία και πρώτος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ανακηρύχθη ο Γ. Παπαδόπουλος. Την 8η Οκτωβρίου, του ιδίου έτους, διορίσθηκε πρωθυπουργός ο παλαιός πολιτικός Σπύρος Μαρκεζίνης, ο οποίος σχημάτισε προσωρινή πολιτική κυβέρνηση, με σκοπό την διενέργεια εκλογών στο άμεσο μέλλον. Από την 8η Οκτωβρίου, λοιπόν, και μετέπειτα ουδείς στρατιωτικός συμμετέχει πλέον στην κυβέρνηση, ενώ παύει και η ισχύς του στρατιωτικού νόμου. Άρα, λοιπόν, δεν υπήρξε καμία δικτατορία, εναντίον της οποίας εξεγέρθηκαν “τα παιδιά του Πολυτεχνείου”. Γιατί, όμως, εξεγέρθηκαν; (

Διαβάστε περισσότερα

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Παπαδόπουλος είχε μάλιστα προκηρύξει εθνικές εκλογές, για τις 10 Φεβρουαρίου 1974.
  Άρα, δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να γίνει το πολυτεχνείο.
  Όμως ο Παπαδόπουλος είχε κάνει το σφάλμα να ξεκινήσει στις αρχές του 1973, εξορύξεις πετρελαίου στον Πρίνο…

  Τα ίδια έγιναν και με τον Καραμανλή το νεώτερο. Όχι ότι τον πάω, αλλά…
  Ενέδωσε στους Ρώσους και συμφώνησε στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Μετά σημειώθηκαν πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, έγιναν πανελλαδικώς διάφορα σκάνδαλα, απαγωγή της συζύγου του και απόπειρα δολοφονίας του. Με αποτέλεσμα ο ίδιος να αποχωρήσει.

  Μήπως λοιπόν, όλα αυτά έχουν κάποια σχέση με την Αμερική; Αναρωτιέμαι, δεν κατηγορώ…

 2. Και παρεμπιπτόντος.
  Η χούντα του Παπαδόπουλου δεν ήταν …επταετία, αλλά ούτε καν εξήμιση χρόνια. Από τις 21 Απριλίου 1967 έως τις 8 Οκτωβρίου 1973. Η χούντα του Ιωαννίδη, του προάγγελου της μεταπολίστευσης, αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο.

  Ο Ιωαννίδης ανέλαβε μέχρι τον Αττίλα 1 (στις 20 Ιουλίου 1974), με τον οποίο οι Τούρκοι κατέλαβαν μετά από πόλεμο μόνο το 3% της Κύπρου. Ο Αττίλας 1 έφερε τη μεταπολίτευση, κατά την οποία μεταπολίτευση έγινε ο Αττίλας 2 (στις 14 Αυγούστου 1974), που οι Τούρκοι κατέλαβαν ΑΜΑΧΗΤΊ το 38% της Κύπρου. Μη ξεχνάτε τον Καραμανλή με τη μη εμπλοκή της Ελλάδος και το «η Κύπρος κείται μακράν».

 3. Και αφού αναγράψατε ότι ξεπουλιούνται τα πάντα, θα γράψω και εγώ ότι η Γερμανία στην Ευρωζώνη για να μας πάρουν ότι έχουμε και δεν έχουμε, με τους πουλημένους πολιτικούς μας (όπως θα αποδείξω σε λίγο). Να μας πάρουν τον επίγειο και τον ορυκτό μας πλούτο.
  Βάζοντάς μας ένα δήθεν χρέος, που το αποδέχονται χωρίς λογιστικό έλεγχο του Δημοσίου αυτού χρέους…
  Ο Ιταλός Ντ Αλέμα είπε πριν κάτι χρόνια, ότι η Ελλάδα έδωσε προς γαλλικές και γερμανικές τράπεζες περισσότερα από 200 δις για να διασώσει εκείνες τις τράπεζες.
  https://www.youtube.com/watch?v=w48B5iz8u4Y

  Στα χρόνια των μνημονίων ιδιωτικοποιήθηκαν τα πάντα. Ότι απέφερε πλούτο για τη χώρα, ιδιωτικοποιήθηκε. Πουλήθηκε όμως με τιμές της πλάκας και άρα ξεπουλήθηκε.
  Ξεπουλήθηκε χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά αιτία αφού τα λιγοστά χρήματα δεν τα πήραμε, αλλά πήγαν προς αποπληρωμή τόκων δανείων.
  Ο ΟΠΑΠ πχ δόθηκε με χρήματα όσο κέρδος είχε σε ένα χρόνο (900 εκ.), για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήραμε 45 εκατομμυριάκια (και μάλιστα μιλάμε για εκατοντάδες συρμούς, εκατοντάδες χιλιόμετρα ράγες, δεκάδες σταθμούς κλπ κλπ, καινούριος προαστιακός σιδηρόδρομος, χιλιάδες επιβάτες καθημερινά). Λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, ΟΛΘ κλπ κλπ.
  Θα μπορούσαμε, θα έπρεπε βέβαια η Ελλάδα να βγάζει πολύ περισσότερο κέρδος από τη δημόσια περιουσία της, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι τα κέρδη (που τώρα θα είναι περισσότερα) τα έπαιρνε η Ελλάδα.
  Ξεπουλήσαμε λοιπόν ότι απέφερε κέρδος για τη χώρα, από όπου η Ελλάδα είχε έσοδα, έτσι ώστε στο τέλος η Ελλάδα να μη βγάζει άλλα χρήματα για να μπορεί να ξεχρεώνει αυτά που δήθεν χρωστάει.
  Δε θα βγάζουμε άλλο κέρδος από την εθνική μας περιουσία και θα αναγκαστούμε πλέον να δώσουμε και τον ορυκτό μας πλούτο. Για να μειώσουμε το χρέος μας.
  Τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαια και φυσικό αέριο) που μέχρι πρότινος δήθεν ούτε που γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Και την Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει, αφού τάχα φοβόμαστε τους Τούρκους.
  Και όμως η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ και μας παρακαλούσε να ανακηρύξουμε ταυτόχρονα και εμείς τη δική μας. Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες.
  Αυτός είναι και ο λόγος που μπήκαμε στα μνημόνια, αυτός είναι ο λόγος που γίνεται η φτωχοποίηση της Ελλάδος.
  Ο ορυκτός μας πλούτος λοιπόν είναι …υπεύθυνος για αυτά που τραβάμε.
  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές πετρελαίου της Αφρικής, είναι η …Νιγηρία.
  Ενώ ο λαός της Νιγηρίας πεθαίνει της πείνας.

 4. Η Γερμανία μας έβαλε στην Ευρωζώνη και για να μας πουλάνε οι γερμανικές επιχειρήσεις τα εμπορεύματά τους. Τα οποία θα είχαν μια τρομερή πτώση εάν επιβάλλαμε δασμούς, εάν δεν καταστρέφαμε σιγά σιγά τη δικιά μας γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή και εάν επέλεγε η Ελλάδα (με το ύψος των δασμών) τι θα πάρει και από πού.
  Καθώς και για να μας πάρουν ότι έχουμε και δεν έχουμε. Με τους πολιτικούς μας που αποδέχτηκαν ένα δήθεν χρέος χωρίς να κάνουν ούτε έναν λογιστικό έλεγχο του Δημοσίου χρέους μας
  Πουλημένους όπως είπε ο Jörg Michael Kutschenreuter (αυτός που κρατούσε αυτά τα μαύρα ταμεία της Siemens) το 2005 στην εισαγγελία του Μονάχου.
  Δήλωσε ότι η Siemens Ελλάς έδινε μίζες στα τρία μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.
  Το 25% του ετήσιου τζίρου της, με την αναλογία 3/2/1. Τα 3/6 το μισό δηλαδή του 25%, το παίρνει η κυβέρνηση, τα 2/6 το ένα τρίτο του 25%, το παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση και το 1/6 του 25%,το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα.
  Και μη νομίζει κανείς ότι η Siemens χαρίζει το 25% του τζίρου της, απλώς πωλεί στην Ελλάδα πολύ πιο ακριβά.
  Όπως κάνουν όλες οι γερμανικές εταιρίες. Πουλάνε στην Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι πουλάνε σε άλλες δυτικές χώρες. Και αυτό το 25% υπάρχει η φήμη ότι το καταθέτουν σε διεθνείς τραπεζικούς λογαριασμούς των ελληνικών πολιτικών κομμάτων. Αλλά και των εισαγωγέων (για να μη …μιλήσουν).
  Άρα αυτές τις μίζες (αν υπάρχουν) τις πληρώνουμε εμείς. Αφού ο εισαγωγέας το αγοράζει πιο ακριβά, το δίνει στα σούπερ μάρκετ πιο ακριβά και το αγοράζουμε εμείς πιο ακριβά…
  Τις κατηγορίες μου μπορεί να τις ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει στη διάθεσή του τα τιμολόγια αγοράς, εάν συγκρίνει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, αλλά και της Γερμανίας, με τις τιμές πώλησης στην Ελλάδα.

  Θα γράψω επίσης κάτι που το ξέρουν όλοι.
  Η ΕΕ με το Ευρώ της δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για τις χώρες που παράγουν. Για να διακινούν τα προϊόντα τους στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ χωρίς να επιβάλλονται δασμοί. Εμείς που δεν παράγουμε, που σχεδόν μόνο εισάγουμε, τι θέλουμε στην πρώην ΟΝΕ; Στην ένωση αυτή που στην πραγματικότητα δεν είναι οικονομική παρά μόνο νομισματική.

  Αν όμως παραμείνουμε στο Ευρώ, υπάρχουν απλές λύσεις, αφού υποτίθεται ότι θέλουμε μια ..ενιαία Ευρώπη:
  Ότι εισάγει μια χώρα της ευρωζώνης από εταιρία άλλης χώρας της ευρωζώνης, η εταιρία αυτή θα πληρώνει το ποσοστό του φόρου της όχι στην εφορία της χώρας στην οποία βρίσκεται, αλλά στην εφορία της χώρας που πωλούνται τα προϊόντα αυτά.
  Επίσης, θέλουμε Ευρώπη, όχι μόνο με ενιαίο νόμισμα, αλλά και με ενιαία οικονομικά. Με ενιαίο τραπεζικό σύστημα.
  Και όχι μια Ευρώπη με δικές του τράπεζες το κάθε κράτος, τις οποίες το κάθε κράτος μόνο του θα τις χρηματοδοτεί, ενώ η ΕΚΤ θα συμμετέχει μόνο στα κέρδη.
  Και τέλος, ότι κατασκευάζεται εκτός ευρωζώνης, θα πρέπει να εισέρχεται στην ευρωζώνη με δασμούς (πχ. τα “γερμανικά” φάρμακα της Bayer, κατασκευάζονται στο Μπαγκλαντές).
  Όλα είναι πολύ εύκολο να γίνουν και προπάντων δίκαια, αλλά ποιος θα τα πει, ποιος θα τα επιβάλλει.
  Είναι λογικό λοιπόν ότι μια τέτοια ένωση είναι προς όφελος αυτών των χωρών που παράγουν. Εμείς που δεν παράγουμε τι φοβόμαστε; Μη τυχόν και χρειάζεται να αλλάζουμε το νόμισμά μας στα αεροδρόμια του εξωτερικού στα ταξίδια που πλέον δεν κάνουμε;
  Πως θα ζήσει η Ελλάδα εάν δεν μπορούμε να βάζουμε δασμούς δε ότι εισάγουμε; Πως θα ζήσει η κάθε χώρα, η κάθε επιχείρηση, όταν τα έξοδά της είναι μεγαλύτερα από τα έσοδά της;

  .
  Κάτι που επίσης δε γνωρίζουμε, είναι ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έδωσε στις 26 Ιουλίου 1974 αμνηστία στους πραξικοπηματίες και στις 20 Αυγούστου 1974 γενική αμνηστία.
  Δηλαδή αμέσως μετά τον Αττίλα 2 της Κύπρου έδωσε αμνηστία στον Παπαδόπουλο…
  Μόλις όμως έγινε γνωστό ότι ο Παπαδόπουλος θα κατέβαινε στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές επικεφαλής κόμματος και αντίπαλος του Καραμανλή, έγινε άρση αυτής της αμνηστίας.
  Έγινε άρση της γενικής αμνηστίας από τον ίδιο άνθρωπο που έδωσε αυτή τη γενική αμνηστία…
  Που ακούστηκε αυτό στα χρονικά; Που το άκουσε και πότε το έμαθε ο κόσμος;
  Και για του λόγου το αληθές, αυτά είναι καταγεγραμμένα ιστορικά γεγονότα και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Όπως και δεν αμφισβητείται το γεγονός ότι ο φάκελος της Κύπρου παραμένει 44 χρόνια μετά, ακόμα κλειστός.
  Και αναρωτιέμαι, εάν ο φάκελος αυτός περιείχε έστω και ένα ενοχοποιητικό στοιχείο για τη χούντα δε θα τον άνοιγαν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here