17 Νοέμβρη: Τι πραγματικά συνέβη στο Πολυτεχνείο; (ΒΙΝΤΕΟ)

1
435

Πολλά ακούγονται για το Πολυτεχνείο, πολλά έχουν γραφεί ανά δεκαετίες, τραγούδια και ποιήματα έχουν την τιμητική τους στα σχολεία τέτοιες μέρες, λογοτεχνικά κείμενα και δοκίμια δίνουν και παίρνουν.

Τι όμως έγινε πραγματικά στο πολυτεχνείο;

Σε αυτό θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σήμερα.

Όμως η σελίδα μας δεν είναι ένα προπαγανδιστικό μέσο, σκοπός της είναι η αφύπνιση του λαού όχι η χειραγώγησή του.

Για αυτόν τον λόγο θα παραθέσουμε απλά στοιχεία και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τα πράγματα από μέσα. Γιατί ο σωστός ο δάσκαλος είναι αυτός που θα σου δείξει προς τα που να κοιτάξεις αλλά δε θα σου πει τι να δεις.

Σας παραθέτουμε λοιπόν τα ακόλουθα βίντεο και “Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω“!

https://youtu.be/-__SLuqMkBk

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Απέναντι ακριβώς ήταν τότε η “Casa d’ Italia” απ΄ όπου φιλμογραφήθηκαν τα πάντα. Ας ζητηθούν τα σχετικά βίντεο, η βιντεοσκόπηση γινότνε όλο το 24ωρο. Το συγκεκριμένι ιταλικό μορφωτικό ίδρυμα έχαιρε διπλωματικής ασυλίας, κατά συνέπεια ουδείς εισήλθε εκεί για να κατάσχει το οόποιο υλικό, το οποίο ούτως ή άλλως αναμεταδίδετο στην Ιταλία. Καλό θα ήταν να ζητηθεί και να αναμεταδοθεί η πλήρης αποτύπωση των εικόνων.
  Εγώ νεαρός τότε 20 ετών, όπως και μεγάλο μέρος των νέων που βρίσκονταν στην Αθήνα, επισκέφθηκα κατ΄ επανάληψη τον συγκεκριμένο χώρο, δεν έμεινα μέσα στο Πολυτεχνείο δεδομένου ότι δεν ήμουν φοιτητής στο συγκεκριμένο Α.Ε.Ι., και επειδή έκρινα πως η εκεί παρουσία μου δεν θα προσέφερε κάτι παρισσότερο από την παρουσία των άλλων νέων που ήταν ήδη εκεί.
  Την είσοδο – εισβολή του άρματος μάχης ΑΜΧ 30, της 30ης Ε.Μ.Α., στην οποία αργότερα υπηρέτησα μέρος της στρατιωτικής μου θητείας, δεν της είδα.
  Αργότερα τον Απρίλιο του 1974 κατατάγηκα στο 6ο Σ.Π. στην Κόρινθο (ο διοικητής του στρτοπέδου μας καλως όρισε ως γενιά τπυ “Πολυτεχνείου”), και μετά ένα τρίμηνο μετατέθηκα, λόγω γαλλομάθειας, στην 30Η επιλαρχία Μ.Α. στο Γουδί, τα ΑΜΧ 30 ήταν γαλλικής κατασκευής.
  Στην συγκεκριμένη μονάδα εκτός από τον Υπ/χο Μιχάλη Γουμελά, γνώρισα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος του συγκεκριμένου άρματος μάχης, και έχω συγκεκριμένη πληροφόρηση.
  Δηλώνω ενσυνειδήτως ότι πρόκειται για κανονικούς ανθρώπους, ήταν οικογενειάρχες με παιδιά, εκτός του,συνομίληκου μου, οδηγού του άρματος.
  Τον εκλιπόντα Μιχάλη Γουνελά γνώρισα στο Τελ Αβίβ, όπου υπηρετούσα ως διοικητικός υπάλληλος στην εκεί Πρεσβεία της Ελλάδος, ήταν σύζυγος συναδέλφου, επρόκειτο επίσης για έναν κανονικό άνθρωπο.
  Η μετέπειτα πολιτική ηγεσία πιστεύω, στην σπουδή της να βρει μαύρο πρόβατο, τον αδίκησε.
  Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο άρμα μάχης, με το συγκεκριμένο πλήρωμα δεν διέπραξε ουδεμία εγκληματική πράξη, κατά την παραβίαση – κατεδάφηση της σιδερένιας θύρας του συγκεκριμένου Α.Ε.Ι., δεν συνέθλιψε εσκεμμένα, εκτός ατυχήματος, τον οιονδήποτε εντός ευρισκόμενο. Εάν δε έβαλε με το πολυβόλο του πυργίσκου του, οι νεκροί θα ήταν εκατοντάδες, τότε ήταν σε θέση να βάλει 6.000 σφαίρες το λεπτό.
  Σαφώς ποτέ δεν αποδέχθηκα την νομομότητα του τότε, κατ΄ ευφημισμόν ξενοκίνητου και ξενόδουλου, στρατιωτικού καθεστώτος και ομοίως δεν αποδέχθηκα ποτέ την νομιμοποίηση του καθεστώτος αυτού να κινήσει τις τιμημένες Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας για την, κατά την άποψή των τότε κρατούντων, “αποκατάσταση” της κατά το δικό τους δοκούν “τάξης”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here