Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη U-2 πετούν καθημερινά πάνω από τις βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο!

0
99

Κάθε μέρα, περνούν πάνω από τις βρετανικές στρατιωτικές βάσεις της Κύπρου, κατασκοπευτικά αεροσκάφη U-2.

Παράλληλα την ίδια δραστηριότητα έχουμε από τη Σούδα και από το νησί Σιγκονέλα της Ιταλίας.

Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι τρομερό στη συλλογή πληροφοριών, αφού έχει τη δυνατότητα να ίπταται στη στρατόσφαιρα και σε ύψος ακόμη και πέρα από 45 χιλιάδες πόδια…

Μέσω αυτού του σκηνικού μπορούμε πλέον να δούμε ξεκάθαρα την τεράστια σημασία της Κύπρου, για το ΝΑΤΟ και τις εξελίξεις στην Συρία.

Την ίδια στιγμή έχουμε θεματική βελτίωση των σχέσεων Κύπρου και ΗΠΑ σε αντίθεση με τις σχέσεις της Ουάσιγκτον με την Άγκυρα. Οι Αμερικανοί αναβαθμίζουν τις επαφές με την Κύπρο, ιδιαίτερα στον τομέα των Μυστικών Υπηρεσιών.

Η Κύπρος έχει προσφέρει την παροχή διευκολύνσεων στις ΗΠΑ, όπως αεροδρόμια, λιμάνια κά. διαθέτει την αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» η οποία είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί από τα υπερσύγχρονα αμερικανικά αεροσκάφη.

Η Βάση αυτή έχει υποδομές και θα μπορούσε να παράσχει μεγάλες διευκολύνσεις στους Αμερικανούς, ενώ γίνεται λόγος για την προμήθεια της Εθνικής Φρουράς με αμερικανικά όπλα.

Όλα αυτά προμηνύουν ότι πολύ σύντομα η Κύπρος πιθανόν να ξεκινήσει διαδικασίες ένταξης στο ΝΑΤΟ, ειδικά λόγω του ρωσικών βλέψεων στο νησί.

Σύμφωνα με το άρθρο μας (Ανοίγει ο δρόμος για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ: «Έρχεται συμφωνία σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας» – Οι ΗΠΑ «διαμελίζουν» τα σχέδια της Άγκυρας), αναφέραμε ότι βαρυσήμαντη ήταν η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουές Μίτσελ. Αποφασίστηκε διακρατική συμφωνία που θα καλύπτει θέματα άμυνας και ασφάλειας στον ενεργειακό και θαλάσσιο τομέα.

Στην ουσία, οι ΗΠΑ δίνουν πράσινο φως για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, καθώς δεν μπορεί να υπάρχει διακρατική συμφωνία σε τέτοια ζητήματα, αν και οι δύο χώρες δεν είναι μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Η Ουάσινγκτον διαμελίζει τα σχέδια της Άγκυρας για την περιοχή της Κύπρου και της Α.Μεσογείου, όπου μανιωδώς ο Ερντογάν προσπαθεί να υφαρπάξει εδάφη, σε μια προσπάθεια να πάρει μερίδιο από τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού πλούτου στην περιοχή.

Η αμερικανική κυβέρνηση, προφανώς, δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο, αναβαθμίζοντας κατακόρυφα τη γεωπολιτική σημασία της Κύπρου.

Η νέα αμερικανική κυβέρνηση βλέπει με διαφορετικό τρόπο την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο οι ΗΠΑ προσδίδουν ιδιαίτερο ρόλο τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα για την προώθηση πολιτικών που στόχο έχουν μέσω των συνεργασιών να αντιμετωπιστούν προκλήσεις στην περιοχή.

Τα ενεργειακά αλλάζουν τον χάρτη των συμμαχιών στην περιοχή. Μια νέα στρατιωτική συμμαχία έρχεται και μάλιστα όπως όλα δείχνουν άμεσα και θα υπογραφεί από Ελλάδα – ΗΠΑ – Ισραήλ – Κύπρο.

Δυο ΝΑΤΟϊκές χώρες, ΗΠΑ και Ελλάδα, θα συνεργαστούν με δυο χώρες εκτός της βορειοατλαντικής συμμαχίας, την Κύπρο και το Ισραήλ, καθώς το ενεργειακό τοπίο αλλάζει και τα κοινά συμφέροντα πρέπει να προστατευτούν.

Οι προετοιμασίες είναι σε τελικό στάδιο και το παρασκήνιο “οργιάζει. Είναι ενδεικτικό ότι υπήρξε συνάντηση του Κύπριου ΥΠΕΞ με τον ομόλογό του των ΗΠΑ για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας που θα ανοίξει τον δρόμο και για την αμυντική συμμαχία.

Η Κύπρος είναι και θα είναι πάντα το «αβύθιστο αεροπλανοφόρο» στην Μεσόγειο στο οποίο όλοι οι ισχυροί επιζητούν πρόσβαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here