Χαμός στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ λίγο πριν το Πολυτεχνείο – Κινητοποιούνται 5.000 αστυνομικοί

0
89

Χαμός στις τάξης της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου αποστρατεύτηκαν 10-12 αξιωματικοί – υπεύθυνοι χειρισμού κινητοποιήσεων και επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας και καταγγελιών συνδυκαλιστών αστυνομικών ότι η ηγεσία ακολουθεί «παραχωρητική στάση απέναντι σε αντιεξουσιαστές». Με ανώτατους όμως αξιωματικούς ν αποδίδουν σε πολλούς ένστολους χαλαρότητα κι αδιαφορία . Μάλιστα, όπως αναφέρουν, την Τετάρτη υπήρξε περιστατικό απώλειας από αστυνομικό που περιπολούσε στην περιοχή του Φιλοπάππου ενός υπηρεσιακού ασυρμάτου που κατέληξε στα χέρια αγνώστων.

Σε αυτές τις συθηκες η αστυνομία θα κινητοποιήσει 5.000 περίπου αστυνομικούς οι οποίοι θα συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας για τη επέτειο του Πολυτεχνείου. Κύριο μέλημα των διωκτικών αρχών είναι να μην υπάρξουν εκτεταμένα επεισόδια στη Αθήνα και να περιορισθούν- όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια- στην περιοχή των Εξαρχείων. Στα μέτρα ασφαλείας θα συμμετέχουν διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν έλθει από Βοιωτία, Ηλεία κι αλλού, αστυνομικοί ειδικών υπηρεσιών που θα λειτουργούν ως «τοποτηρητές» σε διάφορα σημεία της Αθήνας για τις μετακινήσεις αντιεξουσιαστών.

Επιπλέον ήδη υπάρχει παρακολούθηση υπόπτων για τον τυχόν εντοπισμό χώρων απόκρυψης μολότοφ κι αλλων υλικών για οδομαχίες. Οπως έχει ήδη αναφέρει Το Βήμα, στο επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ θα δίνεται εικόνα από drones και ελικόπτερα. Εκφράζεται ακόμη φόβος για κάποια αιφνιδιαστική κίνηση αντιεξουσιαστών που μπορεί να προκαλέσουν διαφορετικά μέτωπα συγκρούσεων στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες έχουν δοθεί εντολές για χρήση χειροβοβίδων κρότου λάμψης ενώ έχουν ορισθεί και ομάδες συλλήψεων.

Τέλος, διαρκής φόβος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ είναι μία νέα επίθεση, τις επόμενες ημέρες, από ένοπλες οργανώσεις (όπως η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» και «Επαναστατική Αυτοάμυνα») που δεν έχουν εξαρθρωθεί αλλά και να μην υπάρξει κάποιο επεισόδιο με τραυματισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here