EKTAKTO: Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία!-«Μην μας προκαλείτε, θα μπείτε σε περιπέτειες» – «Τουρκική θάλασσα» η περιοχή μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας» (ΒΙΝΤΕΟ)

0
83

Και άλλη πρόκληση από την γειτονική Τουρκία, η οποία «τρώγεται» συνεχώς με το Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, ενώ παράλληλα εφαρμόζει έναν, δίχως τέλος, ψυχολογικό πόλεμο, σε Ελλάδα και Κύπρο, με απώτερο στόχο να υποχωρήσουν εκούσια στις παράλογες απαιτήσεις της.

«Η Τουρκία θα προστατεύσει τα συμφέροντά της στην περιοχή της Μεσογείου. Δεν θέλουμε κανείς να μπει σε περιπέτεια», δήλωσε πριν λίγο ο Τούρκος ΥΠΑΜ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, παίρνοντάς την σκυτάλη από τον ΥΠΑΜ Χ. Ακάρ.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε: «Έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων των θαλάσσιων περιοχών της Κύπρου. Δεν θέλουμε να μπαίνει κανείς στην περιπέτεια».

Επίσης ο ίδιος δήλωσε ότι έχει ετοιμάσει ένα ογκωδέστατο φάκελο για την γνωστή οργάνωση FETÖ , που θα αφορά την έκδοση 452 ατόμων στην Τουρκία.

Οι λίστες έχουν ήδη αποσταλεί σε 83 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος .

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ

Κάνουν λόγο για «τουρκική θάλασσα» οι Τούρκοι όταν αναφέρονται στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου. Βγαίνουν μάλιστα και διάφορες εκπομπές και δείχνουν χάρτες με παράνομες διεκδικήσεις αμφισβητώντας την κυριότητα δεκάδων νησιών.

Συγκεκριμένα στην εκπομπή του Καναλιού 24 ο σχετικός χάρτης εμφανίζει και τα παράνομα οικόπεδα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ που παραχώρησε νοτίως της Κύπρου στην ΤΡΑΟ το ψευδοκράτος.

Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις προχθές πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ιταλού, με θέμα την  επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, έχοντας πλέον και την ιταλική συνδρομή, ενώ ανοίγει και το θέμα της Λιβύης.

Η συνάντηση του Έλληνα και Ιταλού πρωθυπουργού παρουσία πολλών ειδικών, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 23:00 (τοπική ώρα) σύμφωνα με πηγές, ήταν εποικοδομητική και συζητήθηκαν σοβαρότατα διμερή και περιφερειακά ζητήματα.

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τον ομόλογό του για την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας από έξι σε δώδεκα μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος, και παρουσίασε ελληνικά θέματα σχετικά με τη διαχείριση των ροών προσφύγων και μεταναστών.

Στην συνέχεια ο Giuseppe Conte τον ενημέρωσε σχετικά με τις ιταλικές θέσεις σχετικά με το θέμα και επήλθε συμφωνία απόψεων.

Τα διμερή ζητήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας της Ελλάδας και της Ιταλίας, καθώς και το μέλλον του αγωγού TAP και East med, που θα συνδέει με υποθαλάσσιο αγωγό Ελλάδα και Ιταλία, μέσω της κοινοπραξίας DEPA-EDISON, IGI Poseidon.

Η Ελληνο-Ιταλική κοινοπραξία έχει εισέλθει στο επόμενο στάδιο της μελέτης για τον αγωγό East Med.

Πληροφορίες του διεθνή τύπου αναφέρουν όμως ότι πίσω από την συνάντηση των δύο πρωθυπουργών ήταν αμερικανικοί ενεργειακοί κολοσσοί, που επιθυμούν επίσπευση των συμφωνιών για να προχωρήσουν στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Η Ελλάδα όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στο Ιόνιο και την Κρήτη με την συνδρομή των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here