Προκαλεί ο πρόεδρος Αλβανοτσάμηδων: «Χθες έπαψε να υπάρχει το αλβανικό κράτος στη νότια Αλβανία»-Ζητά σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Αλβανίας

0
334

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος των Αλβανοτσάμηδων- PDIU, Σφετίμ Ιντρίζι, δήλωσε ότι χθες έπαψε να υφίσταται το αλβανικό κράτος στην επικράτεια της Αλβανίας και ζήτησε επειγόντως τη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

«Έχουμε σιγήσει μέχρι στιγμής προσπαθώντας να σεβαστούμε τον κώδικα των νεκρών. Είμαστε σιωπηλοί όλες αυτές τις ημέρες στην κακή χρήση που έχει γίνει σε μια πράξη τρομοκρατίας που τιμωρείται από την αστυνομία της κάθε χώρας του κόσμου και ενός ανθρώπου που χρησιμοποιείται ακόμη και με το θάνατό του.

Το έχουμε πει εδώ και χρόνια, το νεκροταφείο των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών που ήταν εισβολείς στην Αλβανία θα γίνει το ιστορικό τους νεκροταφείο και θα καταστεί τόπος προσκυνήματος και συμβάντων σημείου εκκίνησης για εδαφικές διεκδικήσεις της Βορείου Ηπείρου».

Ακόμη, ο Ιντρίζι φάνηκε να είναι καθαρά ενοχλημένος από την απουσία και την αδράνεια του αλβανικού κράτους, απέναντι σε συνθήματα όπως  «Τσεκούρι και φωτιά στα αλβανικά σκυλιά» και «Το αίμα μας καλεί να κάψουμε Αλβανούς, η Βόρειος Ήπειρος είναι ελληνική».

Ενώ, αναφέρει ότι Έλληνες επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους, αλλά παρέλειψε να αναφέρει τον αναίτιο και υπερβολικό έλεγχο, τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της και την βεβήλωση του ονόματος του ήρωα Κατσίφα από τα αλβανικά ΜΜΕ.

«Ντροπή σε εκείνους τους βουλευτές της Αλβανίας και της Ελλάδας που πήγαν να τιμήσουν έναν τρομοκράτη», δήλωσε.

« Στις κραυγές εκείνων που τόλμησαν χθες να αποκαλούν Βόρεια Ήπειρο, σήμερα θα απαντήσουμε: υπάρχει μόνο μία Ήπειρος και ο Πύρρος της Ηπείρου, και η αρχαία επαρχία της τσαμουριάς (…).»

Ενώ, το Κόμμα Δικαιοσύνης Ενσωμάτωσης και Ενότητας και η Πατριωτική Ένωση Τσαμουριάς απαιτούν να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και να θέσει σε επιφυλακή επειγόντως τα θεσμικά όργανα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, της Ασφάλειας, το Στρατό, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Άμυνας, για τα γεγονότα αυτά αλλά και για τη μυστική χρηματοδότηση μέρους των ΜΜΕ και ΜΚΟ καθώς και επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here