Σκάνδαλο με την «Μακεδονική» φέτα που μπήκε στα ελληνικά ράφια!-Γιατί πάγωσαν οι καταναλωτές όταν είδαν τα ψιλά γράμματα; (ΒΙΝΤΕΟ)

0
356

Μεγάλο σκάνδαλο έχει προκληθεί με γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η οποία έχει δεκάδες υποκαταστήματα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές όταν διάβασαν τα ψιλά γράμματα έμειναν έκπληκτοι, καθώς διαπίστωσαν πως πωλούνται απροκάλυπτα προϊόντα με χώρα προέλευσης τη “Μακεδονία” στη σλαβική γραφή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκήνιο».

Πρόκειται για 9 διαφορετικά τρόφιμα που έχουν σαν βάση τους τη σόγια, το ρύζι, το αμύγδαλο και τη βρώμη. Είναι φυτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.

Τα παραπάνω εννέα προϊόντα διατίθενται στα υποκαταστήματα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ από ελληνική εισαγωγική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων στην Ελλάδα από το 1965. Η ετικέτα των συγκεκριμένων σκοπιανών προϊόντων, έχουν την κάλυψη ιταλικής εταιρείας με έδρα την Μπολόνια της Ιταλίας.

Ωτσόσο, διαβάζοντας τον πραγματικό τόπο παραγωγής των προϊόντων προκύπτει διεύθυνση στα Σκόπια της λεγόμενης “Μακεδονίας”.

Αρνητική ήταν η αντίδραση των περισσότερων καταναλωτών, ενώ τους δημιουργήθηκε και η εξής απορία, όπως σε όλους μας, τι είδους διαπραγμάτευση κάνει άραγε η κυβέρνηση με την γειτονική χώρα, όταν ήδη τα προϊόντα τους πωλούνται στην Ελλάδα με όνομα κράτους προέλευσης τη “Μακεδονία”;

Πάντως, εκτός από τις ελληνικές εισαγωγές προϊόντων από τη γειτονική χώρα, έχουμε και διάθεση προϊόντων απευθείας από σκοπιανές εταιρείες με έδρα.

Μεταξύ άλλων στα ράφια γνωστών αλυσίδων σούπερ μάρκετ πωλούνται πάμφθηνα σοκολατοειδή τύπου σοκοφρέτα αξίας μόλις 15 λεπτών με όνομα χώρας προέλευσης “Makedonija-Macedonia”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here