Η Ελληνική Βιομηχανία οχημάτων βουλιάζει μέρα παρά μέρα από την αναιτιολόγητη αδράνεια!

1
102

Τι συμβαίνει με την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων;

Στην Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πάνος Καμμένος είχε ασκήσει δριμεία κριτική στις επιδόσεις του ειδικού εκκαθαριστής που έχει τοποθετηθεί στην εταιρεία,η οποία διανύει τον πέμπτο χρόνο της «Ειδικής εκκαθάρισης εν Λειτουργία» .

Στο διάστημα αυτό η ΕΛΒΟ έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες για επανεκκίνηση, προσπαθώντας να φέρει δουλειές και προγράμματα από το εξωτερικό καθώς τα προγράμματα του Υπουργείου Άμυνας της Ελλάδος είναι ανύπαρκτα.

Υπάρχουν αποτελέσματα, αλλά υπάρχουν και πολλά παράδοξα:

•Η ΕΛΒΟ έχει χει υπογράψει σύμβαση για την ανακατασκευή 92 Τεθωρακισμένα Οχήματα BMP-1 για λογαριασμό του Υπουργείου Άμυνας της Αιγύπτου και αναμένει, ενώ τα οχήματα έχουν μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ, εδώ και δύο μήνες την γραφειοκρατία της Ελληνικής κυβέρνησης ώστε να ενεργοποιηθεί η ανωτέρω σύμβαση.

•Η ΕΛΒΟ είναι η μόνη κρατική εταιρεία της Ελλάδος που έχει συμβόλαιο με την Αίγυπτο και είναι η μόνη που δεν θα λάβει μέρος στην έκθεση Αμυντικού Υλικού που διοργανώνεται από το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου στο Κάιρο τον Δεκέμβριο του 2018.

•Έχουν επισκεφθεί την ΕΛΒΟ Δύο (2) φορές από το 2015 με τελευταία επίσκεψη τον Φεβρουάριο του 2018 υψηλόβαθμα κλιμάκια από την Κυβέρνηση του Ιράκ που ενδιαφέρεται να κατασκευάσει 250-300 Hummer στην ΕΛΒΟ, η οποία είναι η μόνη εταιρεία εκτός Αμερικής που έχει την δυνατότητα και την άδεια (Licenses) από τον Αρχικό κατασκευαστή, την εταιρεία AM General / USA, να κατασκευάσει και να εξάγει.

•Η ΕΛΒΟ έχει επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις από την Αίγυπτο και το Ιράκ για διαπραγματεύσεις για τα προαναφερόμενα και επιπρόσθετα προγράμματα.

•Η ΕΛΒΟ έχει υπογράψει συμφωνία μεταφοράς τεχνογνωσίας (transfer of technology) με την κατασκευάστρια εταιρεία του ΠΕΠ RM70 για την πλήρη αναβάθμιση των συστημάτων που βρίσκονται σε χρήση στον Ελληνικό Στρατό και χρίζουν άμεσης αναβάθμισης.

Και όλα αυτά τα κατάφερε χωρίς Πρόεδρο, χωρίς Διευθύνοντα Σύμβουλο, χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο, απλήρωτοι τα τελευταία 5 χρόνια για μήνες, με διχασμένο εργατοτεχνικό – υπαλληλικό προσωπικό λόγω συνδικαλιστικών παρατάξεων και «υποσχέσεων» μετατάξεων του προσωπικού σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Παρόλα αυτά, τίποτα δεν φαίνεται να προχώρησε, γιατί;

Και όλοι δείχνουν ως αιτία, τον ειδικό εκκαθαριστή, γιατί η κυβέρνηση δεν πράττει τα αναγκαία για να τον αντικαταστήσει;

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΕΞΩΘΕΝ ! ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ & ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΩΜΑΣΤΕ & ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΦΥΛΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΠΡΑΤΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΝΤ & Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ , Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΛΙΓΑΡΧΗΣ ΠΑΛΙ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ & ΒΑΖΕΙ ΠΡΟΣΚΟΜΑΤΑ ! ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΦΙΝΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here