Κλιμάκωση στην Κύπρο προαναγγέλουν Ερντογάν και Ακάρ!

0
128

Με νύχια και με δόντια, η Τουρκία μαζί με τον πρόεδρό της, προσπαθούν να διατηρήσουν ένα κλίμα έντασης και αντιπαράθεσης που καλλιεργείται εδώ και μερικές μέρες στα δυτικά της Κύπρου.

Ο Ερντογάν λοιπόν, επιστρέφοντας από την Μολδαβία, μίλησε σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν και είπε ότι η Τουρκία θα λάβει “όλα τα απαραίτητα μέτρα, αν χρειαστεί στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ερντογάν μίλησε γι΄ αυτό που οι Τούρκοι ονομάζουν παρενόχληση του ερευνητικού τους σκάφους Barbaros που πλέει στην περιοχή, από ελληνική φρεγάτα. Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα έδωσε το λόγο στον υπουργό Άμυνας Χουλούσι Ακάρ για να ενημερώσει τους δημοσιογράφους!

Ο Ακάρ είπε πως όλα τα προβλήματα ξεκινούν από το γεγονός ότι “οι Έλληνες οριοθετούν μόνοι τους δικές τους υποθετικές γραμμές και ενεργούν με βάση τις γραμμές που οριοθετούν. Κάθε τους κίνηση είναι παραβίαση. Ο πραγματικός σκοπός μας, είναι να δείξουμε ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή την υφαλοκρηπίδα και για αυτό πήγε στην περιοχή το ‘Μπαρμπαρός”. Στις 05.00 το πρωί (της 18ης Οκτωβρίου) ξεκίνησε ένα ελληνικό πλοίο που βρίσκονταν στα ύδατα του Λιβάνου και επενέβη. Αλλά εμείς από την αρχή είχαμε στείλει μία φρεγάτα να βρίσκεται δίπλα στο ‘Μπαρμπαρός’. Κι έτσι με την επέμβασή της, οι ενέργειες του ελληνικού πλοίου έπεσαν όλες στο κενό. Εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά τις δραστηριότητές μας εκεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here