Κατηγορίες
Διεθνή Πρωτοσέλιδα

«Μολών Λαβέ» Σαλβίνι πρός τους οίκους αξιολόγησης: «Έχουμε εχθρούς που θέλουν μια Ιταλία γονατισμένη και δουλική – Δε φοβόμαστε τους οίκους αξιολόγησης»

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε χθες το αξιόχρεο της Ιταλίας από “Baa2” σε “Baa3”, στην τελευταία επενδυτική κατηγορία, συνοδεύοντάς το ωστόσο από σταθερή προοπτική εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τις συνέπειες του προϋπολογισμού του 2019 που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο κολοσσιαίο δημόσιο χρέος της χώρας. Σε αυτή την υποβάθμιση απάντησε ο υπουργός εξωτερικών της Ιταλίας και Ηγέτης της Λίγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, λέγοντας πως οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης κάνουν λάθος για την Ιταλία και πως ο κυβερνητικός συνασπισμός θα προχωρήσει «μπροστά για πέντε χρόνια».

Ειδικότερα, ο κ. Σαλβίνι, σήμερα το πρωί, ενώπιον των δημοσιογράφων δήλωσε πως κυβέρνηση «θα προχωρήσει μπροστά για πέντε χρόνια, παρά τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, τους Ευρωπαίους επιτρόπους και κάποιες εσωτερικές ελλείψεις κατανόησης. Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε στα προβλήματα των Ιταλών, όχι για να πέσει η κυβέρνηση ή για να φοβηθούμε από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης που έχουν κάνει στο παρελθόν ηχηρά λάθη εκτίμησης και που κάνουν λάθος για άλλη μια φορά. Η Ιταλία είναι μια χώρα στέρεη, οι προοπτικές είναι σταθερές, οι ειδικοί μου λένε ότι αυτό είναι που μετράει».

Έχουμε τόσους αντιπάλους στο εξωτερικό, που έχουν κάθε συμφέρον να έχουν απέναντί τους μια επισφαλή Ιταλία, γονατισμένη και δουλική, ώστε έχουμε καθήκον να συμφωνούμε», επέμεινε ο Σαλβίνι.

«Κάνω ασκήσεις γιόγκα για να τα ξεπεράσω όλα αυτά και θα τα ξεπεράσουμε», δήλωσε ο Σαλβίνι ο οποίος, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, είναι πιο γνωστός για τις μονοκόμματες δηλώσεις του και την προτίμησή του σε τοπικές γαστριμαργικές σπεσιαλιτέ παρά για οποιαδήποτε δραστηριότητα ζεν.

Από τον/την Γοργίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *