Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάληψη του Ρουβίκωνα στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών!

0
55

Έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή μη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων σχετικά με την παρουσία του Ρουβίκωνα στο τμήμα Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο λόγος της παραγγελίας αυτής, τα δημοσιεύματα του Τύπου.

Να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα καμία έγγραφη ή προφορική αναφορά δεν έχει γίνει σε εισαγγελέα από τις πρυτανικές αρχές, τις μόνες αρμόδιες να καταγγείλουν την ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων σε βαθμό πλημμελήματος.

Ακόμη, να υπενθυμίσουμε πως ο Ρουβίκωνας εδώ και λίγες ημέρες έχει προχωρήσει σε κατάληψη της αίθουσας της σχολής, απευθύνοντας πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να οργανωθούν μαζί τους.

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενα άρθρα, την Τετάρτη,  τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας κινητοποιήθηκαν με στόχο να σταματήσουν την αναρχική αυτή συλλογικότητα. Ο Ρουβίκωνας, όμως, δεν πτοήθηκε και ανακατέλαβε την αίθουσα.

Τα παραπάνω γεγονότα ανάγκασαν το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων να προβεί σε ηχηρή παρέμβαση, κάνοντας λόγο για «βία, μίσος, και αυθαιρεσία στο πανεπιστήμιο», ενώ κάλεσε την «Πολιτεία να αναλάβει άμεσα και εμπράκτως τις ευθύνες της», καθώς «σε λίγο θα είναι πολύ αργά». Παράλληλα, οι πρυτανικές αρχές προχώρησαν σήμερα, Πέμπτη, σε συμβολικό κλείσιμο της Φιλοσοφικής Σχολής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here