Πανέτοιμες και οι ένοπλες ελληνικές δυνάμεις να απαντήσουν στα ύπουλα σχέδια των Τούρκων!-Σήμανε συναγερμό ο Πενταράς «Η Άγκυρα ετοιμάζει προβοκάτσια» (ΒΙΝΤΕΟ)

0
257

Σήμανε συναγερμό ο πρώην Αρχηγός της  Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Ανδρέας Πενταράς, ο οποίος κρούει καμπανάκι κινδύνου.

Συγκεκριμένα, ο Στρατηγός επέστησε την προσοχή για το ενδεχόμενο η Άγκυρα να μετακυλήσει την κρίση στην ΑΟΖ, ενώ επίκειται η κοινή τριπλή οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Αιγύπτου-Κύπρου και Ελλάδος, προβαίνοντας έτσι σε προβοκάτσια και θερμό επεισόδιο στην νεκρή ζώνη – ζώνη αντιπαράθεσης στην Κύπρο, προσθέτοντας όμως, ότι λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα.

Ακόμη, κατηγόρησε την διστακτικότητα και το σύνδρομο φόβου που διακατέχει της ελληνικές κυβερνήσεις για ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ, ὀμως δήλωσε ότι αυτή την φορά η συγκυρία είναι πιο ευνοϊκή, καθώς το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αποστέλλει στην περιοχή ένα υποβρύχιο και την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς».

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η Άγκυρα μπορεί να μεθοδεύει αντιδράσεις όχι στην περιοχή των γεωτρήσεων, ούτε καν στην θάλασσα, καθώς θα υφίσταται και παρουσία του Ναυτικού των ΗΠΑ, λόγω της γεώτρησης της κοινοπραξίας Exxon Mobil/Qatar Petroleum, αλλά στο πλέον ευάλωτο σημείο της άμυνας του Ελληνισμού που δεν είναι άλλο από την γραμμή αντιπαράθεσης στην Κύπρο. Η δική μας πλευρά σε κάθε περίπτωση τυγχάνει ενημέρωσης, λαμβάνοντας σειρά συγκεκριμένων μέτρων αντιμετώπισης – αποτροπής.

Δείτε βίντεο:

Την ίδια στιγμή  υπάρχει ένα περίεργο δημοσίευμα από την φιλοκυβερνητική Yenisafak.  Η τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται σήμερα ότι ο Τούρκος υποπρόξενος κλήθηκε εσπευσμένα στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για τις δραστηριότητες του Barbaros στην περιοχή.

Ακόμη, δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις ή επιβεβαίωση πληροφοριών από το ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, ελληνικές μονάδες επιφανείας και υποβρύχια έχουν τεθεί σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας αλλά και αλλού για όλα τα ενδεχόμενα.

Οι δυνάμεις αυτές εφόσον κληθούν θα σπεύσουν στην περιοχή για να δηλώσουν την ισχυρή ελληνική ναυτική παρουσία.

Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ σημειώνουν ότι οποιαδήποτε πρόκληση θα αντιμετωπιστεί με την ανάλογη ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα που διακρίνει πάντα τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε όλες τους τις δράσεις.

Μια πρώτη αντίδραση, υποθετική, είναι η αποστολή και δεύτερης ελληνικής μονάδας επιφανείας στην περιοχή που κινείται η Φρεγάτα Νικηφόρος, ενώ θεωρείται πολύ πιθανή και η «διασπορά» του ελληνικού στόλου υποβρυχίων στα αποκαλούμενα «κρίσιμα στρατηγικά σημεία» στο Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Ενώ, ανάλογες κινήσεις θα έχουμε σε αυτήν την περίπτωση σίγουρα και από την άλλη πλευρά από τους τουρκικούς ναυστάθμους, με διασπορά υποβρυχίων σε πρώτη φάση, ενώ στην συνέχεια θα αναμέναμε και κινήσεις στην περιοχή βόρεια της Κύπρου και ΝΑ της Κρήτης.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία επιρροή στην Τουρκία, ενώ τηρούν μια στάση αναμονής, «φορτώνοντας» όμως την περιοχή με πολεμικά πλοία και υποβρύχια του 6ου στόλου.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι σε περίπτωση που αναπτυχθεί πολεμικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι ΗΠΑ θα βγουν χαμένες εξαιτίας  των ενεργειακών σχεδίων τους σε Κρήτη και Κύπρο.

Πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση αμερικανικής «ουδετερότητας», την σκυτάλη θα αναλάμβανε αμέσως ο Πούτιν, ο οποίος θα εμφανίζονταν ως ο επικυρίαρχος της Μεσογείου και αυτό δεν το επιθυμεί η Ουάσιγκτον σε καμία περίπτωση.

Επίσης η Τουρκία εκδίδει το τελευταίο διάστημα συνεχώς NAVTEX ,που αφορούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά και οι οποίες είναι στην ουσία κεκαλυμμένες πολεμικές προετοιμασίες.

Μία από αυτές ειδικά τις NAVTEX αφορούσε περιοχή μεταξύ Χίου και Ικαρίας, στην οποία έχουμε πολύ συχνά την διέλευση τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Όλα όμως υποδηλώνουν ότι είμαστε κοντά σε κάτι πολύ μεγάλο και ανησυχητικό από τουρκικής πλευράς και πολύ ανησυχητικό σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Ο στολίσκος με 10 μονάδες επιφανείας και δύο υποβρύχια έχοντας σαν έδρα το λιμάνι της Ατάλλειας, είναι έτοιμος να ακυρώσει οποιαδήποτε προσπάθεια εξόρυξης στα θαλάσσια οικόπεδα που έχει επισημάνειη τουρκική πλευρά, δηλαδή στα οικόπεδα 5, 6, 7.

Με την αποστολή του Barbaros και πολεμικών πλοίων οι Τούρκοι υλοποιούν λοιπόν κατά γράμμα αυτά που έχουν αμφισβητήσει με επιστολές τους στον ΟΗΕ , ενώ είναι έτοιμοι και για το επόμενο στάδιο.

Τέλος, δεν είναι μόνο οι Τούρκοι σε ετοιμότητα αλλά και το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, ο στρατός ξηράς και η αεροπορία μας, όπως άλλωστε έδειξε και η άσκηση ” Παρμενίων -2018″, και αυτό το γνωρίζουν οι Τούρκοι .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here