Συνεχίζεται η παρέμβαση από Δύση για την Συμφωνία των Πρεσπών!-Η ελληνικότητα της Μακεδονίας μας στο έλεος των εθνομηδενιστών πολιτικών μας και των ΗΠΑ!

0
96

Δεν την σταματά τίποτα την Δύση στο θέμα των Σκοπίων, καθώς απροκάλυπτες και ωμές είναι επεμβάσεις του State Department στην σκοπιανή αντιπολίτευση για την έγκριση της προδοτικής συμφωνίας.

Μάλιστα, όπως ανήγγειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γουές Μίτσελ, η Ουάσινγκτον παίρνει και πάλι θέση και δείχνει πως βιάζεται να περάσει τη συμφωνία για το ονοματολογικό του κρατιδίου.

Από την αρχή των διαπραγματεύσεων ήταν εμφανής η επιρροή της Δύσης στο εν λόγω ζήτημα, με τέτοιου τύπου κινήσεις να κορυφώνονται τους τελευταίους μήνες, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από χώρες της Ευρώπης που εγκρίνουν την επαίσχυντη συμφωνία.

Την θέση των ΗΠΑ υπέρ της Συφωνίας των Πρεσπών έρχεται πάλι να υπενθυμίσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ.Μίτσελ σε επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο του VMRO Χριστιάν Μιτσόσκι ζητώντας από το κόμμα να υπερψηφίσει τις αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζει στην επιστολή του ότι «δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία» και σημειώνει ότι «όπως έχουμε συζητήσει, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας είναι μια ιστορική ευκαιρία για τη Μακεδονία να διασφαλίσει ένα πιο φωτεινό μέλλον και να συμβάλλει στην ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής».

Ενώ, σε άλλο σημείο της επιστολής του αναφέρει «δεν θα σας εκπλήξει το γεγονός ότι έχουμε απογοητευτεί με τις θέσεις της ηγεσίας του VMRO-DPMNE σε ό,τι αφορά τόσο το δημοψήφισμα όσο και τις κινήσεις στο κοινοβούλιο για την αλλαγή του Συντάγματος».

«Τώρα εναπόκειται στο κοινοβούλιο να κάνει το επόμενο αποφασιστικό βήμα. Σας παροτρύνουμε να αφήσετε χώρο, και δημόσια και ιδιωτικά, στους βουλευτές του συνασπισμού σας για να αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν, χωρίς απειλές βίας, τιμωρίες ή άλλες μορφές εξαναγκασμού» γράφει ο Μίτσελ.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή:

Αγαπητέ Χριστιάν,

Όπως έχουμε συζητήσει, οι ΗΠΑ πιστεύουν ακράδαντα πως η συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και «Μακεδονίας», είναι μια ιστορική ευκαιρία για τη «Μακεδονία» να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον και να συμβάλει στην περιφερειακή ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία. Παρά τους ισχυρισμούς ότι «μια καλύτερη συμφωνία» θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί, δεν πιστεύουμε πως θα υπήρχε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η συμφωνία απαιτούσε συμβιβασμό και από τις δυο πλευρές. Είναι μια ευκαιρία που είναι απίθανο να εμφανιστεί ξανά στα επόμενα χρόνια, αν όχι δεκαετίες.

Δεν θα σας εκπλήσσει το γεγονός ότι έχουμε δυσαρεστηθεί τόσο από τις θέσεις της ηγετικής ομάδας του VMRO για το δημοψήφισμα και για τα βήματα στο Κοινοβούλιο αναφορικά με τη συνταγματική αναθεώρηση. Οι πολίτες της «Μακεδονίας» απ όλες τις κοινότητες και τα κόμματα, περιλαμβανομένου και του δικού σας, στηρίζουν ισχυρά την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Τώρα είναι στο χέρι της Βουλής να υλοποιήσει το επόμενο και αποφασιστικό βήμα. Σας καλούμε να δημιουργήσετε χώρο στη δημόσια σφαίρα αλλά και ιδιωτικά για τους βουλευτές του κόμματός σας να αποφασίσουν εάν θα ψηφίσουν ή όχι τις συνταγματικές αλλαγές, χωρίς να δέχονται απειλές, ανταλλάγματα ή άλλου είδους εξαναγκασμούς.

Είναι μια ιστορικά σημαντική στιγμή για τη χώρα, μια στιγμή που απαιτεί ηγεσία και ωριμότητα. Σαν αληθινός φίλος και υποστηρικτής της «Μακεδονίας», σας καλώ να βάλετε στην άκρη το κομματικό συμφέρον και (…) να διασφαλίσετε ένα λαμπρότερο μέλλον για τους πολίτες σας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

 

Η επιστολή του Μίτσελ – άριστου γνώστη των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό – έρχεται τη στιγμή που κορυφώνονται οι πιέσεις προς το VMRO να αλλάξει στάση και να τοποθετηθεί υπέρ της συμφωνίας, ενώ και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι πολίτες θέλουν οι αλλαγές να περάσουν με πλειοψηφία 2/3 από τη Σκοπιανή Βουλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here