Τον ανθέλληνα Νίκο Τσαουσίδη όρισε ο Ζάεφ ως επιτροπή για να ελέγξει τα σχολικά εγχειρίδια!-Τον άνθρωπο που αποκάλεσε σφαγέα τον εθνικό ήρωα Παύλο Μελά!

0
1416

Όπως γνωρίζουμε, με την Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπεται κοινή εξέταση των σχολικών εγχειριδίων από επιτροπή καθηγητών, και αυτό για να μην υπάρξουν μεγαλοϊδεατικές ή εχθρικές αναφορές.

Προ ολίγων ημερών, έπειτα από απόφαση του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζάεφ, ορίστηκε ως μέλος της Σκοπιανικής Επιτροπής, δηλωμένος εθνομηδενιστής καθηγητής Νίκος Τσαουσίδης, που γεννήθηκε από Έλληνα (Βλάχο) πατέρα και Σκοπιανή μητέρα. Ο Νίκος Τσαουσίδης (Никос Чаусидис στα σκοπιανά) είναι καθηγητής της αρχαιολογικής και φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» των Σκοπίων και πασίγνωστος για τις ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΕΣ του απόψεις ότι η Μακεδονία των Σκοπιανών φτάνει μέχρι τον Όλυμπο και πρέπει κάποτε να περιέλθει στο Κράτος των Σκοπίων!

Κάτι που θα διαπιστώσετε εύκολα, παρακολουθώντας μερικά βίντεο στο Youtube από τις ανθελληνικές του διαλέξεις.

Μάλιστα το 2014 είχε κληθεί (από τους γνωστούς… εντοπίους «Μακεδόνες») να δώσει διαλέξεις και στον Νομό Πέλλας για την Ιστορία των Αρχαίων Βαλκανικών Λαών, για την οποία δηλώνει ειδήμων!

«ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ» ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ, «ΣΦΑΓΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ» Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ!

Μεταξύ άλλων αλυτρωτικών απόψεων, ο «γενίτσαρος» καθηγητής Νίκος Τσαουσίδης: Διαχωρίζει πλήρως την Ελληνική από τη Μακεδονική ταυτότητα, ενώ αποκαλεί «δολοφόνους» τους Έλληνες Μακεδονομάχους και «σφαγέα Μακεδόνων» τον Παύλο Μελά!

Τα Χριστούγεννα του 2014, ο Τσαουσίδης κατάφερε να θυμώσει ακόμη και τους Σκοπιανούς εθνικιστές, γιατί σε διάλεξή του στα Σκόπια στις 23 Δεκεμβρίου 2014 είχε υποστηρίξει το αυτονόητο: Ότι δηλαδή στην περιοχή της Αρχαίας Μακεδονίας, εκτός από τους Μακεδόνες ζούσαν και άλλοι Λαοί: Οι Παίονες, οι Δάρδανοι, οι Βρύγοι (Θράκες), οι Ενχελείς, οι Λυγκηστές, οι Πελαγόνιοι και μόνο νοτιότερα (στα σημερινά ελληνικά εδάφη) ζούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες. Αυτό, φυσικά, δεν άρεσε στους φανατικούς «Μακεδόνες» των Σκοπίων, οι οποίοι θεωρούν πως οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής ήρθαν πολύ αργότερα από τους Μακεδόνες.

Το περιστατικό αυτό και η επίθεση που δέχτηκε τον Δεκέμβρη του 2014 από τους φανατικούς Μακεντόνσκι των Σκοπίων, έκανε τον Νίκο Τσαουσίδη να υιοθετήσει τα τελευταία 4 χρόνια ακόμη πιο αλυτρωτικές απόψεις.

Σε κάθε περίπτωση, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα, όπως επιλέχθηκε ο εν λόγω κύριος από τον Ζάεφ για να σταματήσει τον  τον Ελληνικό Αλυτρωτισμό που τάχα υπάρχει στα δικά μας σχολικά βιβλία, ή μήπως για να θωρακίσει τις ακραίες «μακεδονικές» απόψεις κάποιων φανατικών Σκοπιανών;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here