Κάνει όνειρα η Εκκλησία των Σκοπίων για αυτοκεφαλία μετά την Ουκρανία!-Αναλυτές εκτιμούν μεγάλη διχόνοια στην Ορθοδοξία

0
95

Η σχισματική «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία- Αρχιεπισκοπή Οχρίδας»- ΜΟΕ-ΑΟ, ελπίζει, μετά την αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, θα έχει και αυτή την της αναγνώρισης από την Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Πρεσπών και Πελαγονίας, Πέτρος (Πέταρ), δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη κάποιες ανεπίσημες επαφές και συναντήσεις μεταξύ της Εκκλησίας των Σκοπίων και της Κωνσταντινούπολης και σύντομα αυτές οι σχέσεις μεταξύ των εκκλησιών θα γίνουν επίσημες.

Ακόμη, ο ίδιος επεσήμανε, ότι η αναγνώριση μιας Εκκλησίας και η λήψη του Αυτοκέφαλου μπορεί να γίνει μόνο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Σχετικά με την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας από την Κωνσταντινούπολη, αναλυτές εκτιμούν ότι θα έρθουν μεγάλες διαταραχές και διχόνοιες που θα ταράξουν για τα καλά τον Ορθόδοξο κόσμο.

Φυσικά, υπάρχει μια διαμάχη μεταξύ Ανατολής και Δύσης, των οποίων τα δόρατα χτυπάνε στην Ουκρανία, και η Δύση προφανώς θέλει να δείξει την κυριαρχία της και στην πΓΔΜ.
Ακριβώς αυτός είναι λόγος που η ΜΟΕ-ΑΟ επέλεξε αυτήν τη χρονική στιγμή για την αναγνώρισή της, σημειώνει η Sitel των Σκοπίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here