Προκλήσεων συνέχεια από τον Ζάεφ! Στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. χωρίς νέα αλλαγή ονομασίας των Σκοπίων!

0
178

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την συμφωνία των Πρεσπών ότι:«νέα αλλαγή ονομασίας δεν πρόκειται να γίνει διότι η Ελλάδα διαθέτει και μελλοντικά όλα τα εργαλεία για να μας σταματήσει από ένα τέτοιο βήμα κατά τη διάρκεια της ενταξιακής διαδικασίας στην ΕΕ που θα κρατήσει πολλά χρόνια». Και όταν η ΠΓΔΜ γίνει μέλος του ΝΑΤΟ; «Αποκλείω ότι θα μπορούσε να σχηματιστεί πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή, εξάλλου καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να τολμήσει κάτι τέτοιο».

Επιπλέον, δηλώνει πεπεισμένος ότι θα βρεθεί τελικά η αναγκαία πλειοψηφία για να ανοίξει ο δρόμος προσέγγισης της χώρας του με την ΕΕ. «Θα κάνουμε το παν για συμφωνία στο Κοινοβούλιο», τόνισε, «οι βουλευτές μας συνομιλούν με την αντιπολίτευση συμμετέχω κι εγώ όπως και ορισμένοι από τους υπουργούς μου. Η πορεία των συνομιλιών μου δίνει ελπίδα, ότι εντός αυτής ή της επόμενης εβδομάδας θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε. Εάν δεν είχα ελπίδα θα βρισκόμασταν από καιρό καθοδόν σε νέες εκλογές επειδή δεν διαθέτουμε πολύ χρόνο. Εάν ψηφίσουμε νέο Κοινοβούλιο θα πρέπει αν γίνει μέχρι τέλος Νοεμβρίου ή το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου για να μπορούν να έχουν χρόνο οι Έλληνες να υλοποιήσουν το δικό τους τμήμα των συμφωνιών πριν τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές».

Με λίγα λόγια, ο Ζόραν Ζάεφ θα τα πάρει όλα, και θα γίνουν οι αλλαγές στο σύνταγμα της χώρας και θα παρει το όνομα της Μακεδονίας. Άλλη μία επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here