«Άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών» λένε έγκυροι αναλυτές!-Αγνοούν την βούληση του λαού για να εξυπηρετήσουν Μεγάλα Συμφέροντα!

0
125

Σιγά σιγά η αλήθεια ανεβαίνει στην επιφάνεια από τα μεγάλα ΜΜΕ και Ινστιτούτα για την Συμφωνία των Πρεσπών. Έγκυροι αναλυτές διατύπωσαν την άποψη ότι η συμφωνία δεν στέκει και θεωρείται άκυρη.

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στην έκδοση του έγκριτου διμηνιαίου περιοδικού εξωτερικής πολιτικής NATIONAL INTEREST με τον τίτλο «Only Macedonians Can Decide If They Want to Join NATO» του John Dale Grover, από την ομάδα αρχισυνταξίας του περιοδικού, με το βασικό μήνυμα ότι το ποσοστό συμμετοχής του 37% στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ, δεν νομιμοποιεί την ευρω-ατλαντική ενταξιακή προοπτική της χώρας, μέσω της κύρωσης της Συμφωνίας Πρεσπών για την άρση της διαμάχης με την Ελλάδα για το ονοματολογικό, καθώς δείχνει ξεκάθαρα ότι η πλειονότητα των πολιτών δεν συμμερίζεται την πλήρη ευθυγράμμιση της χώρας με τη Δύση.

Ζάεφ, ΗΠΑ, Βρυξέλλες και ΝΑΤΟ, δεν αποδέχονται την βούληση του λαού, ας κάνουν δημοψηφίσματα, διαφορετικά αν η Δύση όντως πιστεύει στην δημοκρατία και στην αυτοδιάθεση, θα  πρέπει να την σεβαστεί και να αφήσει την κυβέρνηση των Σκοπίων να ακολουθήσει τον προσανατολισμό που θέλει ο λαός της χώρας.

Τι γίνεται με τους 80 βουλευτές;

Πληροφορίες από αλβανόφωνο σκοπιανό δίκτυο αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Ζάεφ έχει συγκεντρώσει τους 80 βουλευτές που χρειάζεται για να προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια, με την προχώρηση 11 βουλευτών του VMRO στις τάξεις τις. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, καθώς ήδη από  το μεσημέρι της Πέμπτης διαψεύστηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του VMRO: «Δεν υπάρχει περίπτωση οποιοσδήποτε βουλευτής μας να ψηφίσει αντίθετα στη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου. Η θέση του VMRO απέναντι στη συμφωνία με την Ελλάδα δεν άλλαξε, και είναι καθαρή. Οι βουλευτές ξεκάθαρα δήλωσαν πως θα σεβαστούν την λαϊκή βούληση».

Ο Ζάεφ και η σιγουριά του

Ο σκοπιανός πρωθυπουργός είναι σίγουρος ότι θα βρεθούν οι βουλευτές και μέσω της στήριξης της πλειοψηφίας θα προχωρήσει στα σχέδια του.

Αναλυτικότερα, όπως μετέδωσε η dw.com, ο κ. Ζάεφ αναφέρει ότι το βράδυ του δημοψηφίσματος ο Αλέξης Τσίπρας του έστειλε ενθαρρυντικό μήνυμα πως το μέλλον ανήκει στους τολμηρούς. «Το βλέπω ακριβώς έτσι, η συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή για το κράτος και τους πολίτες του γι αυτό δεν πρόκειται να αποτύχει» τονίζει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υπενθυμίζοντας τις βλέψεις γειτονικών χωρών να αλλάξουν τα σύνορά τους με κριτήρια εθνικά. «Για μια πολυεθνική χώρα όπως η Μακεδονία αυτό είναι ανησυχητικό, θέλουμε να αποτελέσουμε πρότυπο επίλυσης διενέξεων».

Ενώ δηλώνει πεπεισμένος ότι θα βρεθεί τελικά η αναγκαία πλειοψηφία για να ανοίξει ο δρόμος προσέγγισης της χώρας του με την ΕΕ. «Θα κάνουμε το παν για συμφωνία στο Κοινοβούλιο», τόνισε, «οι βουλευτές μας συνομιλούν με την αντιπολίτευση συμμετέχω κι εγώ όπως και ορισμένοι από τους υπουργούς μου. Η πορεία των συνομιλιών μου δίνει ελπίδα, ότι εντός αυτής ή της επόμενης εβδομάδας θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε. Εάν δεν είχα ελπίδα θα βρισκόμασταν από καιρό καθοδόν σε νέες εκλογές επειδή δεν διαθέτουμε πολύ χρόνο. Εάν ψηφίσουμε νέο Κοινοβούλιο θα πρέπει αν γίνει μέχρι τέλος Νοεμβρίου ή το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου για να μπορούν να έχουν χρόνο οι Έλληνες να υλοποιήσουν το δικό τους τμήμα των συμφωνιών πριν τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here