ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ: Φτιάχνει νόμους ο κ.Παρασκευόπουλος και απελευθερώνει εγκληματίες!-Πάνω από 12.000 κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν, ανάμεσα τους και βαρυποινίτες!

0
56

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτουν πως από το 2015 μέχρι σήμερα, νόμος Παρασκευόπουλου έχει δώσει την δυνατότητα σε  χιλιάδες κρατουμένους, ανάμεσά τους και εκατοντάδες βαρυποινίτες, καταδικασμένοι δηλαδή για κακουργήματα, να βγουν από τις φυλακές.

Πολλοί εξ αυτών διέπραξαν στη συνέχεια στυγερά εγκλήματα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη.

Μαζικές ήταν οι αποφυλακίσεις κρατουμένων από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του νόμου, με αποτέλεσμα και σήμερα, παρά τις τροποποιήσεις που έχει υποστεί ο νόμος κατά καιρούς, περί τους 430 με 450 κρατουμένους να βγαίνουν κάθε μήνα από τη φυλακή. Ο νόμος εξαιρούσε από τις ευεργετικές του διατάξεις ελάχιστα εγκλήματα, αυστηροποιήθηκε όμως επί Σταύρου Κοντονή .

Όπως δείχνουν τα τελευταία επίσημα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε μια μόνο χρονιά 320  καταδικασμένοι για ληστείες αποφυλακίστηκαν, καθώς επίσης και 1.137 για κλοπές. Ενώ, άλλοι 698 με καταδίκες για ναρκωτικά βγήκαν από τις φυλακές. Συνολικά μόνο για το 2017 οι αποφυλακίσεις με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου έφθασαν τους 4.027, ενώ υπολογίζεται ότι από την αρχή της εφαρμογής του νόμου, βγήκαν από τις φυλακές πάνω από 12 χιλιάδες κρατούμενοι.

Μην ξεχνάμε ότι ήδη από την πρώτη στιγμή που ο νόμος έφτασε στην Βουλή, η Ένωση Εισαγγελέων ήταν κάθετη, και εξέφρασε τις έντονες αντιρρήσεις της επισημαίνοντας ότι: «Οι ρυθμίσεις αυτές ισοδυναμούν με ακύρωση των δικαστικών αποφάσεων και αναιρούν το γενικό και ειδικό προληπτικό αποτέλεσμα της επιβληθείσας ποινής». Ταυτόχρονα προειδοποιούσαν για τους κινδύνους και πρόσθεταν ότι το «εν λόγω νομοσχέδιο θα επιφέρει γενική ελευθέρωση κρατουμένων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here