Έρχονται να τα αλλάξουν όλα Σαλβίνι – Λεπέν – Σφοδρή απο κοινού επίθεση κατά των γραφειοκρατών των Βρυξελλών από την Ρώμη

0
185

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Κομισιόν και του επιτρόπου Ευρωπαϊκών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ εξαπέλυσε ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά στη συνάντησή του με την επικεφαλής της γαλλικής πατριωτικής δεξιάς, Μαρίν Λεπέν, την στιγμή που οι Βρυξέλλες ζήτησαν από τη Ρώμη να συμμορφωθεί στους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ και να αποφύγει την παρέκκλιση από τους συμπεφωνημένους στόχους.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης υποστήριξε ότι ο συνασπισμός των λαϊκιστών δεν θα κάνει πίσω αναφορικά με τα δημοσιονομικά του σχέδια. Και τόνισε ότι περιμένει από την ΕΕ να εγκρίνει τον προϋπολογισμό της Ιταλίας «γιατί βοηθά εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη από στήριξη και αξιοπρέπεια».

Χαρακτηριστικά ο κ. Σαλβίνι τόνισε ότι:Μοιραζόμαστε την ίδια ιδέα για μια Ευρώπη της αγροτιάς, της εργασίας και της μάχης κατά της μετανάστευσης, είπε ο Ματέο Σαλβίνι. «Είμαστε κατά των εχθρών της Ευρώπης, που είναι ο (Ζαν Κλοντ) Γιούνκερ και ο (Πιερ) Μοσκοβισί. Αυτοί ήταν που δημιούργησαν φόβο στους Ευρωπαίους πολίτες για τις δουλειές και το μέλλον τους».

Η Λεπέν από την πλευρά της υποστήριξε ότι «η ΕΕ ποδοπάτησε τις αξίες της αλληλεγγύης: Βρισκόμαστε τώρα σε μια ιστορική συγκυρία. Τον Μάιο θα πετύχουμε να δημιουργήσουμε μια Ένωση με νέες αξίες κατά της παγκοσμιοποίησης», είπε μιλώντας για τις ευρωεκλογές του ερχόμενου έτους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here