Η Ελλαδική εκκλησία ακούει;! Η εκκλησία των Σκοπίων αρνείται να βγάλει τον όρο «Μακεδονία» από το όνομά της

0
205

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της η σχισματική εκκλησία των Σκοπίων αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή του ονόματός της ή της απάλειψης του όρου «Μακεδονίά» από τον τίτλο της.

Συγκεκριμένα, το «Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της ΠΓΔΜ – Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας» προέβη σε έκδοση ψηφίσματος με το οποίο τα μέλη του διατρανώνουν της θέσης τους, ότι ούτε η χώρα, ούτε η εκκλησία δεν θα πρέπει προβούν σε αλλαγή ονομασίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ.

Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα που υιοθέτησαν, οι αρχιεπίσκοποι επιβεβαιώνουν τη θέση της εκκλησίας, όπως διατυπώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2017, που προβλέπει «την αμετάβλητη συνταγματική θέση της μακεδονικής γλώσσας, τη διαφύλαξη του ενιαίου χαρακτήρα της Μακεδονίας και την προστασία της εθνικής ταυτότητας».

Επίσης, τα μέλη του συμβουλίου έκαναν έκκληση για εθνική ενότητα, ζητώντας από όλους τους πολιτικούς παράγοντες της χώρας «να υιοθετήσουν στάση ευθύνης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, γεμάτη με προκλήσεις, συνιστώντας να χρησιμοποιήσουν όλα τα δυνατά μέσα για να διατηρηθεί η εθνική και πνευματική ταυτότητα του μακεδονικού λαού, όπως και οτιδήποτε είναι μακεδονικό», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συμβουλίου.

Η ελλαδική εκκλησία εκτός απο μυστικές επαφές με τους προδότες που παρέδωσαν στους Σλάβους το όνομα της Μακεδονίας, θα ασχοληθεί σοβαρά με το εθνικό αυτό θέμα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here