Κατηγορίες
Διεθνή

Τραγικά νούμερα φέρνει ο απολογισμός των νεκρών στην Ινδονησία-1.649 άτομα τα θύματα του μεγάλου σεισμού

Πραγματικά τραγικά και λυπηρά είναι τα νούμερα από τον απολογισμό των θυμάτων του μεγάλου σεισμού στην Ινδονησία. Ο πρόεδρος της χώρας Τζόκο Γουιντότο, ανακοίνωσε τον επίσημο απολογισμό των νεκρών, 1.649, ενώ ο ίδιος ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα εντοπισμού των θυμάτων, και αναμένεται να ανέβει και άλλο ο τραγικός αριθμός.

Οι περισσότεροι νεκροί έχουν εντοπιστεί στο κυριότερο αστικό κέντρο της περιοχής, τη μικρή πόλη Πάλου.

Η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών αναφέρει ότι 1.700 σπίτια σε μια και μόνο συνοικία «εξαφανίστηκαν». Πολλές δεκάδες άνθρωποι έχουν θαφτεί κάτω από αυτά.

Στη συνοικία του Πάλου, την Μπαλαρόα, οι διασώστες βρήκαν σήμερα 34 πτώματα, ανάμεσά τους και εκείνο της 10χρονης Ντέντε Αουλιανίσα. Οι γονείς της την αναγνώρισαν από την προσκοπική της στολή.

Στη γειτονική συνοικία Πετόμπο, μια ομάδα Γάλλων διασωστών αναζητούν ανθρώπινα μέλη που τυχόν να προεξέχουν από τα στρώματα λάσπης.

«Θα χρειαστούν 4 με 5 μήνες για να απομακρύνουμε το έδαφος με εκσκαφείς. Οι εκσκαφείς δεν μπορούν να απομακρύνουν τεράστιες ποσότητες λάσπης γιατί υπάρχουν πτώματα από κάτω, πρέπει να σκάβεις το χώμα πολύ προσεκτικά”, λέει ο Αρνό Αλιμπέρ της διεθνούς ΜΚΟ Pompiers Humanitaires Francais, της πρώτης που επιχείρησε στην περιοχή.

Ενώ, σε πλωτό νοσοκομείο μετατράπηκε το πλοίο KRI Dr Soeharso, το οποίο έφθασε στο λιμάνι του Πάλου. Ήδη τέσσερα μωρά ήρθαν στον κόσμο τις τελευταίες ημέρες εκεί δεδομένου ότι τα νοσοκομεία στις πληγείσες περιοχές έχουν καταστραφεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *