Σημαντικές προσπάθειες από τον ΟΗΕ, να συλλέξει 50,5 εκατ. δολάρια, για να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς στην Ινδονησία!

0
22

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη, σημαντικές είναι οι προσπάθειες που καταβάλλει ο ΟΗΕ για να συγκεντρώσει ένα ποσό της τάξης των 50,5 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο για άμεση βοήθεια στους σεισμοπαθείς που συντάχθηκε από κοινού με τις αρχές της Ινδονησίας.

Μία εβδομάδα μετά το σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσαν τεράστια καταστροφή στην Ινδονησία, η ομάδα συντονισμού των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ στη χώρα αυτή όρισε μια σειρά προτεραιοτήτων για να υποστηριχθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης της χώρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το σχέδιο αφορά την προσφορά βοήθειας σε 191.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια των τριών επόμενων μηνών.

Η διπλή καταστροφή προκάλεσε ζημιές σε 65.000 κατοικίες, από τις οποίες 10.000 καταστράφηκαν τελείως από το τσουνάμι, ενώ 15.000 υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Μία εβδομάδα μετά την καταστροφή, οι ανάγκες είναι πλέον σαφείς. Οι σεισμοπαθείς χρειάζονται στέγη, πρόσβαση σε καθαρό νερό, σε φροντίδα υγείας και ψυχολογική βοήθεια. Τα κεφάλαια που αναζητούνται για το σχέδιο θα επιτρέψουν στη διεθνή ανθρωπιστική κοινότητα να προσφέρει καλύτερη υποστήριξη στην κυβέρνηση και στις τοπικές οργανώσεις», εκτίμησε μια αξιωματούχος του ΟΗΕ στην Ινδονησία, η Ανίτα Νιρόντι, σύμφωνα με το κείμενο.

Επτά ημέρες μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που σάρωσαν την περιοχή της πόλης Παλού (350.000 κάτοικοι), στη δυτική ακτή της Κελέβης, ο απολογισμός των θυμάτων δεν σταματά να αυξάνεται. Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων, που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή από τις αρχές, έκανε λόγο για 1.571 νεκρούς εξαιτίας της σεισμικής δόνησης των 7,5 βαθμών και τα σεισμικά παλιρροϊκά κύματα που ακολούθησαν. Εκτιμάται πως οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους χίλιους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here