Συνάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Γερμανό αρχηγό Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων

0
71

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, υποδέχθηκε σήμερα, σε επίσημη τελετή στο στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ”, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας, General Eberhard Zorn, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου.

Θέματα που συζητήθηκαν κατά τις διμερείς επαφές ήταν το περιβάλλον ασφαλείας και οι προκλήσεις που ανακύπτουν. Σε αυτό το πλαίσιο, συνομίλησαν για τη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας σε διμερές και ευρωατλαντικό επίπεδο, καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της στους τομείς της επιχειρησιακής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. Ειδική αναφορά έγινε στη συμβολή των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προωθούν και υλοποιούν ευρύ πλέγμα στρατιωτικής συνεργασίας με κράτη των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, στο πλαίσιο δημιουργίας συναντίληψης στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων ασφαλείας. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στη συνεχή παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο, επισημαίνοντας πως αυτή αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τέλος, απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην πολυεθνική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ”.

Ακόμη, ο  αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας ενημερώθηκε για την εθνική αμυντική πολιτική της Ελλάδας, καθώς και για τα σοβαρά θέματα και τις προτεραιότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης, επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ), εκεί ενημερώθηκε τόσο για την οργάνωση και τη λειτουργία του, όσο και για την εξέλιξη της εθνικής διακλαδικής άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018”. Κατά την παραμονή του στην Αθήνα θα επισκεφθεί το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, καθώς και τον Ιερό Βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here