Λάρισα: Νήπια έμειναν χωρίς φαγητό λόγω απεργίας δημοτικών υπαλλήλων!

0
35

Την περασμένη Τετάρτη, νήπια σε παιδικούς σταθμούς της Λάρισας, έμειναν χωρίς φαγητό λόγω της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το τοπικό site onlarissa.gr, η απεργιακή κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα τη να μην παρασκευαστεί φαγητό για τα μικρά παιδιά, με αποτέλεσμα αρκετά παιδάκια να μη φάνε μεσημεριανό.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως αφενός δεν υπήρξε μέριμνα από πλευράς δήμου ώστε να μη διακοπεί η παροχή του απαραίτητου γεύματος σε παιδιά τρυφερής ηλικίας, και αφετέρου δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα οι γονείς.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, οι υπεύθυνοι των παιδικών σταθμών ενημέρωναν τους γονείς πως θα δώσουν στα παιδιά «ό,τι υπάρχει διαθέσιμο» από τα τρόφιμα που δίνονται συνήθως για πρωινό.

Για το θέμα που ανέκυψε για πρώτη φορά – τουλάχιστον – μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Λάρισα, μίλησε στο onlarissa.gr ο αντιδήμαρχος Λάρισας Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος επιβεβαίωσε τις «αρρυθμίες» που προκλήθηκαν από την απεργία των δημοτικών υπαλλήλων, ενώ σημείωσε με νόημα πως ο ίδιος ενημερώθηκε για το ζήτημα μόλις την Τρίτη το απόγευμα.

Αναγνωρίζοντας την αναστάτωση που προκλήθηκε, είπε επίσης ότι «οφείλουμε ως υπηρεσία να αναλάβουμε την πολιτική ευθύνη και να ζητήσουμε συγνώμη», ενώ προανήγγειλε αναζήτηση ευθυνών σε επίπεδο προϊσταμένων υπηρεσιών για το γεγονός πως «δεν κοινωνήθηκε σωστά σε κάποιες περιπτώσεις η ενημέρωση προς τους γονείς για το θέμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here