Η προπαγάνδα των ΜΜΕ και το παραμύθι στήριξης Δημοσίων Υπαλλήλων της αγοράς

0
65

Η προπαγάνδα από τα ΜΜΕ ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι στήριζαν την αγορά είναι ένα παραμύθι και ψέμα ατελείωτο ΔΙΟΤΙ:

1. Είναι αλήθεια ότι το Δημόσιο δηλαδή οι 800.000 υπάλληλοι της διέθεταν κάποιον τζίρο στην αγορά, αλλά αυτό δεν ήταν πάνω από το 25 % με 30 % του τζίρου της αγοράς, την ίδια στιγμή όπως κάποιοι επιτήδειοι αποφεύγουν να πουν την αλήθεια ότι το ΔΗΜΟΣΙΟ απορροφούσε ακόμα και από την δεκαετία του 1990′ το 45 έως 60 % του τζίρου της αγοράς σε φόρους και τέλη. Πρώτος εκ των φόρων ήταν ο ΦΠΑ 18 % την δεκαετία του 90. Επιπλέον φόρος – τεκμήρια βάσει τετραγωνικών της επιχείρισης (ποιος το ξεχνά μοναδικός φόρος παγκοσμίως ) που υφίστατο τότε 10% επιπλέον, τέλη κατά μέσον όρο 10 % και ο φόρος εισοδήματος που τότε ήταν κατά μέσον όρο στο 20%, επομένως ο μέσος φόρος έφτανε την δεκαετία του 90′ – στο 50%. Σήμερα φυσικά ξεπερνά το 68 % σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

2. Εκτός από τους φόρους που επιβάλλονται από το κράτος για να καλυφθούν τα έξοδα του δημοσίου υπήρχε και ο ταυτόχρονος υπερδανεισμός χρημάτων για να διατηρηθούν βιαίως στο Δημόσιο οι περισσευούμενοι υπάλληλοι όπως και να καλύπτονται τα έξοδα της κλοπής της δημόσιας περιουσίας και διαφθοράς. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι οι κλέφτες πάντα έχουν συνεργούς έτσι και το πολιτικό σύστημα είχε ως συνεργούς τους διοικητικούς δημοσίους υπαλλήλους κυρίως χωρίς να αναιρείται ευθύνη και άλλων.

Ο Υπερδανεισμός οδηγούσε στον συνεχόμενο κατ’ έτος πληθωρισμός της δραχμής διότι το κράτος για να καλύψει τα έξοδα των μισθών εκτύπωνε περισσότερες δραχμές απ’ότι έπρεπε με αποτέλεσμα των υπερπληθωρισμό, οι επιχειρήσεις είχαν συνεχή απώλεια των εσόδων από τα φορολογητέα κεφάλαια που συγκέντρωναν, ουσιαστικά ο υψηλός πληθωρισμός ήταν μιας μορφής φορολόγηση. Δηλαδή κέρδιζες 1000 ευρώ πλήρωνες 500 σε φόρους και σου έμεναν άλλα 500 ευρώ, όμως αυτά που σου έμεναν μέσα σε μερικούς μήνες έχαναν την αξίας τους, με αποτέλεσμα να έχεις πληρώσει με μια ονομαστική τιμή μεγαλύτερης αγοραστικής αξίας και να έχεις στα χέρια σου την ίδια ονομαστική τιμή με λιγότερη αγοραστική αξίας.

3. Βάσει των αποτελεσμάτων οι καλύτεροι αποταμιευτές ήταν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, έχοντας ένα σταθερό εισόδημα μπορούσαν να έχουν προγραμματισμό με αποτέλεσμα τα χρήματα που επέστρεφαν από τους φόρους μέσω μισθών και παροχών στους δημοσίους υπαλλήλους κατέληγαν στις τράπεζες σε αποταμιεύσεις, οι επιχειρήσεις δανειζόντουσαν με υψηλά επιτόκια από τις τράπεζες και οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν την δυνατότητα σταθερού υψηλού εισοδήματος για το μέσω δεδομένο της αγοράς με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΡΙΣΚΟ να εισπράττουν υψηλά επιτόκια έναντι των καταθέσεων των κάτι που επιβάρυνε τον δανεισμό των επιχειρήσεων. Επομένως ΟΧΙ μόνον οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν συνείσφεραν στην αγορά ουσιαστικά, αλλά αντιθέτως παγίδευαν όλο και μεγαλύτερα κεφάλαια στις τράπεζες οι οποίες επιβάρυναν τις επιχειρήσεις με όλο και μεγαλύτερα επιτόκια, π.χ επιτόκιο επιχειρηματικού δανείου το 1996 στην Εθνική Τράπεζα έφτανε έως και 32 % ενώ ο καταθέτης λάμβανε επιτόκιο 18 %.

4. Όλοι οι πολίτες της χώρας έχουν βρεθεί αντιμέτωποι ουκ ολίγες φορές με την ταλαιπωρία σε κάποια δημόσια υπηρεσία και την αναλγησία των υπαλλήλων με μηδενική πρόθεση να εξυπηρετήσουν τον πολίτη. Σαφώς υπάρχουν και αντίθετα Δημόσιοι Υπάλληλοι που είχαν το φιλότιμο, την διάθεση την καλοπροαίρετη πρόθεση να βοηθήσουν στους πολίτες, δυστυχώς αυτοί οι υπάλληλοι είναι ελάχιστοι και καταλήγουν να αποβάλλονται σε τριτογενείς τομείς από την κλίκα των καρεκλοκένταυρων. Ουσιαστικά οι πλειοψηφία των υπαλλήλων απασχολούνταν ή “εργάζονταν” εικονικά διότι το έργο έναντι του χρόνου εργασίας τους και το τελικό αποτέλεσμα ήταν τις περισσότερες φορές ελάχιστο έως και μηδαμινό !

5. Το δημόσιο εκτός από φοροφάγο, διεφθαρμένο στην πλειοψηφία, κομματικοποιημένο και αναξιοκρατικό υπήρξε και εμπόδιο σε κάθε επιχειρηματική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας, ποιος ξεχνά ότι μια δεκαετία πίσω για να στηθεί μια βιομηχανικά παραγωγική επιχείρηση απαιτούνταν έως και 3 έτη γραφειοκρατιών, ποιος επενδυτής θα περίμενες 3 χρόνια για να ολοκληρώσει την επένδυση, όταν σε άλλες χώρες οι γραφειοκρατία ολοκληρώνεται μέσα σε μερικές μέρες ;
π.χ είναι γνωστό ότι το αδηφάγο δημόσιο το 2011 εμπόδισε με κάθε τρόπο μια σημαντική επένδυση αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ στην Έβρο στην παραγωγή και εκμετάλλευση του Ζεολίθου, οι υπάλληλοι του δημοσίου εκβίαζαν τον επιχειρηματία ζητώντας μίζες εκατομμυρίων ευρώ με αποτέλεσμα ο επενδυτής να μεταφέρει την επένδυση του στην Βουλγαρία.

Η καταγγελία του επιχειρηματία αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ.

Δεν είναι η μόνη περίπτωσις χιλιάδες άλλες, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις ΟΧΙ μόνον δεν υποβοηθούνται αλλά εμποδίζονται από το καρεκλοκένταυρο δημόσιο που πολλές φορές υπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.
Γνωρίζουμε όλοι τον ρόλο του δημοσίου με χιλιάδες επενδυτικά παραδείγματα στα οποία οι ίδιοι οι ασυνείδητοι υπάλληλοι εκβίαζαν θέλοντας μίζες !
Για αυτό ας πάψουμε να μιλάμε για το αμαρτωλό αυτό καθεστώς που έχει την απόλυτη ευθύνη για την κατάντια της χώρας !

6. Η απάντηση μου για την προπαγάνδα των ΜΜΕ για δήθεν φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων είναι μια, πληρώστε βρε απατεώνες πρώτα εσείς φόρους των 65 % που τα έχετε κάνει πλακάκια με το σάπιο δημόσιο που σας καλύπτει και σας δίνει την δυνατότητα να λειτουργείτε με τεράστια χρέη και επιτίθεστε σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν έχουν άλλη λύση από το να ΦΟΡΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ από τους ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

Από που ως που στο κάτω κάτω είναι νόμιμη φορολογία το 65 % φόρος στα κέρδη, ΝΑΙ με αντιλήψεις κομμουνιστικές ίσως είναι νόμιμο και λογικό και το 99% και το 200% που απλά καταργεί την ελεύθερη αγορά, διότι ποιο κίνητρο ενός ελεύθερου επαγγελματία να παράγει 1000 ευρώ, να βάζει στην τσέπη του από τα 1000 ευρώ τα 350 ευρώ και τα 650 ευρώ να πηγαίνουν στις τσέπες των δημοσίων φοροκλεφτών μέσω μισθών και παράλογων παροχών.
Β.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here