Ο νεότερος άνθρωπος στον κόσμο που διαγνώσθηκε με άνοια είναι 23 χρονών!

0
103

Όσο περίεργα και αν ηχεί στα αυτιά μας, ένας 23χρονος νεαρός στην Βρετανία διαγνώσθηκε με άνοια.

Ο Τζόρνταν Άνταμς είναι ο νεότερος άνθρωπος στη Βρετανία που διαγνώστηκε με την ασθένεια αυτή.

Σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «Metro», αιτία για να πάει στον γιατρό και να διαγνωσθεί η ασθένειά του ήταν ο θάνατος της μητέρας του.

Ο νεαρός Βρετανός,ο οποίος δεν έχει εκδηλώσει μέχρι τώρα συμπτώματα της ασθένειας,θέλει να γίνει πατέρας πριν νοσήσει.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, ο Άνταμς είναι πιθανό να χάσει την ικανότητα βάδισης, ομιλίας και σίτισης ανά πάσα στιγμή.

Η άνοια θα μπορούσε να κόψει το νήμα της ζωής του σε ηλικία 50 ετών, όπως συνέβη με τη μητέρα του, Γκέρι και τη θεία του Άννα.

Ωστόσο, δεν το βάζει κάτω. Μαζί με την σύντροφό του Λούσι Τόμας σχεδιάζουν να αποκτήσουν το πρώτο τους μωρό.

Ο νεαρός Βρετανός θα δώσει σπέρμα για να το εξετάσουν οι γιατροί προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το δείγμα που θα ληφθεί για να γονιμοποιηθεί με το ωάριο της Λούσι, φέρει μία ένοχη μετάλλαξη στο γονίδιο που σχετίζεται με την εμφάνιση της νόσου.

«Όταν μου είπαν τη διάγνωση, ένιωσα ότι καταστράφηκα.Μόλις μπήκα στην αίθουσα για να λάβω τα αποτελέσματα, ήξερα ότι δεν ήταν καλά…«Κανείς δεν μπορεί να σε προετοιμάσει γι ‘αυτό.Εάν δεν έχω επιπλοκές, τότε θα έχω το μικρότερο προσδόκιμο ζωής απ΄ότι οι περισσότεροι άνθρωποι. Είναι σαν μια θανατική ποινή…«Είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσεις. Ήμουν απίστευτα άτυχος», δηλώνει ο Άνταμς εξηγώντας πως ένιωσε όταν έμαθε τα άσχημα νέα από τους γιατρούς.

«Όταν είδαμε τη μητέρα μας να χειροτερεύει μέσα σε έξι μήνες, μαζί με την 25χρονη αδελφή μου Κένεντι, αποφασίσαμε να κάνουμε εξετάσεις», δηλώνει ο ίδιος. Και τότε ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here