Στα Σκόπια προσπαθούν να εξαγοράσουν βουλευτές για να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών

0
89

Δουλεύουν στο παρασκήνιο οι διάφορες πρεσβείες για να βρεθούν οι πρόθυμοι βουλευτές στα Σκόπια οι οποίοι θα στηρίξουν τον Ζάεφ να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές που ορίζει η συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Ζάεφ χρειάζεται πρακτικά 11 βουλευτές για να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές. Σε αυτή του την προσπάθεια βοηθούς έχει τις ΗΠΑ, Βρυξέλλες, Γερμανία οι οποίες είχαν διαθέσει κατά προσέγγιση 50 εκατομμύρια δολάρια για την καμπάνια υπέρ του ΝΑΙ και άλλα 30 εκατομμύρια προς την Αλβανία για την θετική ψήφο των Αλβανών της ΠΓΔΜ.

Και ετοιμάζονται τώρα να ξοδέψουν για την εύρεση των 11 βουλευτών 100 εκατομμύρια δολάρια και ακόμα περισσότερα εάν χρειαστεί και όσο χρειαστεί. Σε αυτό το σημείο ο κ. Ζάεφ φαίνεται να έχει εξασφαλίσει εκ των προτέρων την ενεργό συνδρομή των συμμάχων του ( ΗΠΑ Γερμανίας Βρετανίας)

Αντίστοιχα η Ρωσία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διέθεσε 20 εκατομμύρια στο VMRO για το ΟΧΙ. Έτσι, λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση του αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος, ο Ζ.Ζάεφ έχει ξεκινήσει την έρευνα για 11 επιπλέον βουλευτές προκειμένου να υπερψηφίσουν την Συμφωνία παραλαβής της Μακεδονίας.

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν κατα πόσο θα τα καταφέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here