Παρά την νοθεία, το δημοψήφισμα στα Σκόπια απέτυχε! Βρυξέλλες, Ουάσινγκτον & τα Μπολσεβικικά ανδρείκελα τους θέλουν να περάσουν την συμφωνία των Πρεσπών παρά την θέληση των ΛΑΩΝ !

0
171

Μουδιασμένες είναι οι αντιδράσεις της Δύσης μπροστά στο συνολικό αποτέλεσμα και στην γενικότερη εικόνα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, που έγινε χτες και στο οποίο, παρόλο την πλήρη επικράτηση του «Ναι», υπέρ της συμφωνίας ψήφισε το 91,38%, ενώ εναντίον της το 5,62%, εντούτοις συμμετείχε μόνο το 37% του εκλογικού σώματος. Ο κόσμος στα Σκόπια αδιαφόρησε πλήρως και παρά την τρομοκρατία σε ενδεχόμενη επικράτηση του οχι και τα φαινόμενα της νοθείας που παρατηρήθηκαν, η επικύρωση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών είναι αβέβαιη.

Χαρακτηριστική της ψυχρολουσίας που δέχτηκαν οι δυτικοί είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών μεσω της εκπροσώπου Χέδερ Νάουερτ και η οποία αναφέρει:

«Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Δημοκρατία της Μακεδονίας την 30ή Σεπτεμβρίου, κατά το οποίο οι πολίτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεχόμενοι τη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει στη Μακεδονία να πάρει τη σωστή της θέση στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία.

Καθώς το κοινοβούλιο της πΓΔΜ αρχίζει τώρα τη συζήτηση για συνταγματικές αλλαγές, παροτρύνουμε τους ηγέτες να ξεπεράσουν την κομματική πολιτική και να εκμεταλλευτούν αυτή την ιστορική ευκαιρία για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα τους ως πλήρες μέλος των δυτικών θεσμών».

Ο προβληματισμός και η αμηχανία ωστόσο είναι εμφανής στην ελληνική πλευρά. Αν και κυβερνητικοί παράγοντες εμφανίζονταν ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι το ΝΑΙ έλαβε άνω του 90%, έστω και στο περιορισμένο εκλογικό σώμα της συμμετοχής του 35%, το υπουργείο Εξωτερικών παραδέχθηκε με επίσημη ανακοίνωση ότι το μήνυμα του δημοψηφίσματος είναι αντιφατικό.

«Μεγάλη υπεροχή του «Ναι», χωρίς, όμως, την αντίστοιχη συμμετοχή. Μεγάλο τμήμα της κοινωνίας της γείτονος χώρας στήριξε τη συμφωνία. Όμως ένα σημαντικό τμήμα την αντιμετώπισε με σκεπτικισμό. Η Ελλάδα σέβεται τις επιλογές των πολιτών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Την ίδια ώρα όμως ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος πανηγυρίζει, θεωρών τας άκυρο το δημοψήφισμα. «Όταν μίλησα για αποτυχία του δημοψηφίσματος με λοιδόρησαν» σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων προσθέτοντας ότι «τώρα, με αυτή τη συμμετοχή βάση του άρθρου 73,74 του Συντάγματος τους είναι άκυρο και το 68% των πολιτών ακύρωσε την συμφωνία. Ο Κυριάκος να απολογηθεί που ήθελε να σταματήσει την ευημερία των Ελλήνων και την κυβέρνηση».

Επίσης, ο Α. Τσίπρας δέχθηκε μία τεράστια ήττα, καθώς χωρίς να ρωτήσει τον ελληνικό λαό, εκχωρεί όνομα και Ιστορία. Πολλοί στο Μαξίμου περίμεναν ένα άλλο αποτέλεσμα, όμως οι ακραίοι Σκοπιανοί, που έχουν τον αλυτρωτισμό μέσα τους, έκαναν άθελά τους ‘ενα δώρο προς τους Έλληνες.

Όσον αφορά για τα περιστατικά νοθείας που παρατηρήθηκαν αναφέρουμε μόνο ότι σε ένα εκλογικό κέντρο των Σκοπίων, στις 11πμ λήφθηκε φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο αριθμός των ψηφισάντων μέχρι εκείνη την ώρα.

Μέχρι εδώ όλα καλά, ή σχεδόν όλα, μιας και η προχειρότητα με την οποία σημειώνονται τα σχετικά με την ψηφοφορία, η χρήση μολυβιού και όχι στυλό, οι μουτζούρες με τις οποίες αλλοιώνονται καταφανώς τα αποτελέσματα (π.χ. βλέπουμε στις 9πμ το 14 να γίνεται 21!!! κλπ.), δείχνουν ότι η νοθεία είναι προ των πυλών.

Δείτε και την σχετική φωτογραφία:

Όμως, παρά την τρομοκρατία, την νοθεία, την στήριξη και την πίεση απο τους δυτικούς, το δημοψήφισμα απέτυχε. Τώρα τη θα κανει ο Ζάεφ; ο Ζόραν Ζάεφ δεν είχε πολλές επιλογές. Λίγη ώρα μετά τη λήξη της διαδικασίας, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να ηγείται της χώρας. «Η Συμφωνία των Πρεσπών θα πάει στη Βουλή για να εγκριθεί. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η χώρα θα πάει σε εκλογές. Μέχρι τότε θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας, προκειμένου να μπούμε σε ΕΕ και ΝΑΤΟ». Με λίγα λόγια, ο Ζάεφ θα πρέπει να βγει στο κυνήγι και στο παζάρι για να βρεί πρόθυμους βουλευτές για να προχωρήσει η συνταγματική μεταρρύθμιση.

Μία εβδομάδα νωρίτερα είχε κάνει μία δήλωση, η οποία αποκάλυπτε τις προθέσεις του. Είχε ξεκαθαρίσει ότι το όριο του 50% πάει περίπατο, καθώς το μόνο που έχει πραγματικά σημασία είναι «πόσοι θα επέλεγαν το ναι», ακόμα και αν αυτοί ήταν η μειοψηφία του ενεργού εκλογικού σώματος. Τα πράγματα περιπλέκονται καθώς ο Ζάεφ αν πάει στη Βουλή για να πάρει το «ναι» και της πλειοψηφίας, δεν είναι σίγουρο ότι θα το πετύχει. Επομένως μπορεί να υπάρξει μια πολιτική αναταραχή που κανείς δεν ξέρει που θα βγάλει την επόμενη ημέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here