ΕΛ.ΑΣ: Συλλήψεις για παράνομη έκδοση διπλωμάτων οδήγησης!

0
69

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε προ ημερών, δύο κρατικούς υπαλλήλους του υπουργείου Μεταφορών στον Χολαργό και δύο ιδιοκτήτες σχολής οδηγών, για δωροδοκία προκειμένου να εκδοθεί άδεια οδήγησης σε ιδιοκτήτη μοτοσικλέτας.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι εξεταστές του υποψήφιου οδηγού έκριναν «επιτυχή» τα τεστ οδήγησης παρότι εκείνος είχε εισέλθει με τη μοτοσικλέτα του στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και υπήρχε σχετική καταγραφή στο έντυπο εξετάσεων.

Βρέθηκαν ποσά 3.000-4.000 ευρώ

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι στην κατοχή των κρατικών υπαλλήλων (ένας 53χρονος και μια 43χρονη) βρέθηκαν ποσά της τάξεως των 3.000-4.000 ευρώ, για τα οποία ερευνάται αν προέρχονται και από άλλους χρηματισμούς, την ίδια ημέρα, σε συνεννόηση με υποψηφίους οδηγούς και με υπευθύνους σχολών οδήγησης. Με τους κατηγορουμένους να αρνούνται κάθε κατηγορία…

Η σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία δέχθηκε τις καταγγελίες υποψηφίων οδηγών. Οι Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. είχαν προχωρήσει προσφάτως και σε παρόμοια πολύμηνη έρευνα που είχε καταλήξει (τον περασμένο Ιούνιο) στη σύλληψη 15 ατόμων, σε πόλεις της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και στην Αττική για συμμετοχή σε παράτυπη και παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης. Ανάμεσα στους συλληφθέντες τότε ήταν και τέσσερις υπάλληλοι Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών, σε πόλεις της Στερεάς Ελλάδας (κυρίως στην περιοχή της Φθιώτιδας) και της Πελοποννήσου και οι οποίοι προχωρούσαν σε σχετικές παράνομες ενέργειες από τις αρχές του 2015. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη του εγκληματικού δικτύου είχαν εμπλακεί στη χορήγηση αδειών οδήγησης σε περισσότερα από 157 άτομα, έναντι αμοιβής από 1.500 έως 2.500 ευρώ η καθεμία, ανάλογα με την κατηγορία του διπλώματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here