Η Fraport θα μας χρεώσει το κόστος για τα έργα βελτίωσις των αεροδρομίων με την άδεια της κυβέρνησης

0
55

Στα πλαίσια της αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση που υπέγραψε η γερμανική πολυεθνική εταιρεία Fraport με τις ελληνικές κυβερνήσεις των μνημονίων, πέρα απο την διαχείριση όλων των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας πλέον έχει και το ελεύθερο να επιβαρύνει τους πελάτες – επιβάτες με το κόστος των «επενδύσεων» ανάπλασης και βελτίωσις των αεροδρομίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με το Δημόσιο, δύναται η εταιρεία από 13 ευρώ ανά επιβάτη να αυξήσει την επιβάρυνση για τη διαχείριση του αεροδρομίου ακόμα και στα 18,5 ευρώ ανά επιβάτη με την ολοκλήρωση των έργων. Η τελική αύξηση δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα. Αναμένονται να ακολουθήσουν αυξήσεις, όταν ολοκληρωθούν τα έργα στα αεροδρόμια Ρόδου, Κεφαλονιάς, Μυτιλήνης, Σκιάθου, Ακτίου, Σάμου και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Κέρκυρα και την Κω.

Όπως δήλωσε και στο ΑΠΕ=ΜΠΕ ο ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Τσίνελ, για να γίνει αυτό, θα πρέπει η ολοκλήρωση των έργων να πιστοποιηθεί από ανεξάρτητη εταιρεία μηχανικών και να εκδοθεί σχετικό πιστοποιητικό. Η Fraport Greece πρόκειται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις αεροπορικές εταιρείες για τις νέες χρεώσεις από το Νοέμβριο του 2018 και η διαδικασία συμφωνίας με τη σημερινή ΥΠΑ για τις νέες χρεώσεις θα δρομολογηθεί αμέσως μετά την επίσημη έκδοση του πιστοποιητικού.

Τέλος, σε ότι αφορά την επιβατική κίνηση εξέφρασε την αισιοδοξία του υπογραμμίζοντας πως φέτος θα κινηθούν πάνω από τις αρχικές τους προβλέψεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here