Οριακή επικράτηση του «Ναι» στο δημοψήφισμα στα Σκόπια, σύμφωνα με δημοσκόπηση! Ντέρμπι το τελικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα της 30 Σεπτεμβρίου

0
53

Παρόλη την ολοκληρωτική υποστήριξη όλων των Αμερικανών και Ευρωπαίων αξιωματουχων υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα της 30 Σεπτεμβρίου στα Σκόπια για την επικύρωση ή όχι της συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση υπάρχει οριακή μόνο νίκη του «Ναι».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η ιστοσελίδα mkd.mk, στο ερώτημα «Είστε υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποδεχόμενοι τη συμφωνία των Πρεσπών», το 51,1% απαντά «ναι», ενώ το «48,9%» λέει όχι.

Σε ό,τι αφορά δε την εθνοτική ανάλυση της ψήφου, στους Σλαβομακεδόνες το 33,5% λέει «ναι» στη συμφωνία και το 66,5% λέει «όχι». Αντίθετα, το 95% των Αλβανόφωνων τάσσεται υπέρ της ένταξης σε ΝΑΤΟ και ΕΕ αποδεχόμενο τη συμφωνία των Πρεσπών έναντι ποσοστού 5% που ψηφίζει «όχι».

Στο ερώτημα «είστε υπέρ της συμφωνίας με την Ελλάδα για αλλαγή του ονόματος της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’» «όχι» απαντά το 52,6% των ερωτηθέντων, ενώ «ναι» απαντά το 47,4%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here