Μερόπη Πούπα – Η 49χρονη εργαζόμενη μητέρα 16 παιδιών, που κατάφερε να μπει στο ΑΠΘ!

0
204

Μια πολυτάλαντη και δυναμική γυναίκα, εργαζόμενη, σύζυγος, μητέρα 16 παιδιών και γιαγιά 9 εγγονιών έκανε το απίστευτο, κατάφερε στα 49 της να περάσει στο Οικονομικό του ΑΠΘ!

Ο λόγος για την Μερόπη Πούπα, η οποία πέτυχε κάτι που φαντάζει στους περισσότερους απίστευτο και σχεδόν αδύνατο, γράφτηκε στο σχολείο, στο 5ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης, πριν από τρία χρόνια, έχοντας άγχος και αγωνία αν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει. Δεν είναι μόνο τα παιδιά της, αλλά και η δουλειά της, που είναι απαιτητική, αφού είναι βοηθός θαλάμου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οπως λέει, οφείλει την επιτυχία της στα παιδιά της, 32 ετών η μεγαλύτερη κόρη της και 9 ετών τα μικρότερα δίδυμά της. «Η επιτυχία μου ανήκει στα παιδιά μου. Μου παρείχαν τον χρόνο για να μπορέσω να πάω στο σχολείο και κάλυπταν τη δική μου θέση στο σπίτι. Επιπλέον, με εμψύχωσαν σε στιγμές που αναρωτιόμουν γιατί ανέλαβα να κάνω κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν προλαβαίνω» εξηγεί.

Σήμερα στο σπίτι ζουν τα δέκα από τα 16 παιδιά της, αφού τα άλλα έξι άνοιξαν τα φτερά τους. “Στο σπίτι υπήρχε πάντα πρόγραμμα, ώστε μεγάλα παιδιά να βρίσκονται πάντα μαζί με τα μικρά και να τα προσέχουν, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες τους, από το φαγητό και το διάβασμα μέχρι τις εξωσχολικές δραστηριότητες”, “η προσπάθεια ήταν κοινή”,  είπε χαρακτηριστικά, αφού η ίδια ξυπνούσε το πρωί στις 5.20, επέστρεφε στο σπίτι στις 4 το απόγευμα, για να ξαναφύγει στις 6 για το σχολείο και να επιστρέψει στις 10.30 το βράδυ.

Η κυρία Πούπα γιόρτασε την εισαγωγή της στο πανεπιστήμιο μαζί με τη δέκατη κόρη της, την Ηλέκτρα, που πέρασε στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Κοζάνης. Σήμερα λέει πως «το σχολείο είναι τελικά εύκολο», προτρέπει όποιους το σκέφτονται με δισταγμό να το τολμήσουν και δηλώνει ευγνώμων για τον θεσμό του εσπερινού σχολείου.

Δεν είναι όμως η μόνη που πέτυχε από το 5ο ΕΠΑ.Λ., καθώς εννέα, σε σύνολο 11 μαθητών, πέρασαν το κατώφλι της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ανάμεσά τους η Παρασκευή Τσιτσιλίκου, μητέρα τριών παιδιών, που φέτος θα καθίσει στα έδρανα του ΤΕΙ Νοσηλευτικής Λάρισας, αλλά και ο Δημήτρης Κόττας, υπάλληλος λογιστηρίου σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, που πέρασε στο ΤΕΙ Λογιστικής Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here