Κατηγορίες
Διεθνή Πρωτοσέλιδα

Λίγο πριν το δημοψήφισμα για το ονοματολογικό ο Κουρτς στο πλευρό του Ζάεφ: «Θέλουμε να δούμε τη “Μακεδονία” στην ΕΕ»!!!

Στην συνάντηση που είχε ο Ζάεφ και ο Κουρτς εκφράστηκε η συμπαράσταση του καγκελάριου της Αυστρίας για το ονοματολογικό, συγκεκριμένα ο αναφέρει: «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ορόσημο και θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω θετικές εξελίξεις στην περιοχή».

 

Μάλιστα, στο πλαίσιο της συνέντευξης υποσχέθηκε στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, την πλήρη υποστήριξή του για το ονοματολογικό με την Ελλάδα.

Παράλληλα, δήλωσε πως τα αποτελέσματα του επικείμενου δημοψηφίσματος της 30 Σεπτεμβρίου, θα είναι θετικά, καθώς θα έχουν «έντονη συμμετοχή». Επίσης πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα δώσει πράσινο φως και στα Σκόπια καθώς θα ενισχύονταν η ευρωπαϊκή προοπτική» της χώρας και θα γίνονταν  «ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της Ευρώπης».

Ο ίδιος υποστήριξε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση, γεωγραφικά είναι πλήρης μετά από την ένταξη των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να δούμε τη “Μακεδονία” στην ΕΕ».

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς πρότεινε σε  όλες τις πολιτικές δυνάμεις της πΓΔΜ να κρατήσουν εποικοδομητική στάση στις συζητήσεις για την επίλυση της διαφοράς στο ονοματολογικό με την Ελλάδα.

Ανέφερε σχετικά πως θα είχε επί τούτου συνομιλίες στα Σκόπια με την αντιπολίτευση, κυρίως με το κόμμα VMRO-DPMNE, στο οποίο, θα μετέφερε, όπως παρατήρησε, «το ίδιο μήνυμα», όπως και στην κυβέρνηση, ζητώντας από αυτό «έναν εποικοδομητικό ρόλο στο πνεύμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *