ΔΕΘ: Οι γιατροί και οι ένστολοι θα ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις…

0
53

Ενόψει της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα για τη ΔΕΘ, οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν με μία πορεία και μία συγκέντρωση.

Πρώτοι ξεκινούν στις 8 το πρωί με μια «πορεία επιβίωσης» οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Η πορεία, όπως έχει ανακοινώσει η ΠΟΕΔΗΝ, θα ξεκινήσι από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

«Τώρα που ανάσανε ο κος Τσίπρας από τα Μνημόνια και θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη καλό είναι να επισκεφτεί ένα Νοσοκομείο της Μακεδονίας. Επί τρεισήμισι χρόνια ο Πρωθυπουργός δεν επισκέφτηκε ούτε ένα Νοσοκομείο της χώρας. Επισκέπτονται, εγκαινιάζουν με μεγαλοπρέπεια ντουβάρια ΤΟΜΥ σαν να πρόκειται για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Με χιουμοριστίκη διάθεση, μάλιστα, παραφράζει και στίχους από την Ιθάκη του Καβάφη – με αφορμή και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί του Ιονίου για την έξοδο από τα Μνημόνια – αναφέροντας:

«Στο πηγαιμό του κου Τσίπρα για τα εγκαίνια της ΔΕΘ
Άδειασαν οι τσέπες μας και υγεία δεν έχουμε».

Θα ακολουθήσει το απόγευμα (18:00) η σύγκεντρωση των ενστόλων στο Λευκό Πύργο για τη «ματωμένη» νέα σελίδα που εξαγγέλει η κυβέρνηση.

«Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια μνημονιακών πολιτικών με κύρια χαρακτηριστικά την άγρια λιτότητα, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, τις περικοπές μισθών, συντάξεων και λειτουργικών δαπανών των δημοσίων υπηρεσιών, η χώρα και η κοινωνία ολόκληρη βρέθηκαν στα τάρταρα. Συνακόλουθα, τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις με το ανθρώπινο δυναμικό τους, υπέστησαν τα επίχειρα αυτών των πολιτικών ανελέητα, δίχως να λογαριάζονται από τους κυβερνώντες ο ειδικός τους ρόλος, οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις της συντελεσμένης διάλυσης» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

«Τραγική κατάληξη αυτών των πολιτικών η φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, τα ατυχήματα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, η ανασφάλεια των πολιτών, αλλά και όλων όσοι στελεχώνουμε τους μηχανισμούς και τις δομές ασφαλείας όλων των Σωμάτων» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ομοσπονδία αστυνομικών υπαλλήλων αφού σημειώνει ότι «ανάπτυξη χωρίς ασφάλεια δεν νοείται» στη συνέχεια τονίζει απευθυνόμενη στην κυβέρνηση ότι «σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, που η ίδια η Κυβέρνηση διατείνεται ότι η Χώρα γυρίζει σελίδα, οφείλουμε να τις υπενθυμίσουμε ότι και με δική της ευθύνη, η σελίδα αυτή είναι «ματωμένη”». «Οι ένστολοι λειτουργοί του κράτους μάτωσαν κυριολεκτικά από τις μνημονιακές πολιτικές για να σταθεί όρθια η Χώρα και ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα να ακούσουν υπεύθυνα από τον Πρωθυπουργό, όχι ευχολόγια και μεγαλοστομίες αλλά συγκεκριμένα μέτρα που θα επουλώνουν τις πληγές και που θα οδηγούν στην αποκατάσταση του τρωθένος κύρους και της λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here