Ο Σίσυ τα κατάφερε! Βελτιώθηκε και η οικονομία της Αιγύπτου. Μόνο η ελληνική έχει τα μαύρα της τα χάλια

0
56

Τις συνεχιζόμενες διαρθρωτικές βελτιώσεις στην οικονομία και τη βελτίωση τόσο του δημοσιονομικού ελλείμματος, όσο και του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της Αιγύπτου αντανακλά η αναβάθμιση σε θετική της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Αιγύπτου από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody’s.

Παράλληλα, ο ίδιος οίκος διατήρησε την αξιολόγηση του αξιόχρεου της Χώρας του Νείλου σε “B3”. Όπως αναφέρει σε σημείωμά του το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, «ο διεθνής οίκος Moody’s διαγιγνώσκει σημάδια μεταρρυθμίσεων στο επιχειρηματικό περιβάλλον, οι οποίες προσδοκά ότι θα οδηγήσουν σε υψηλότερα επίπεδα μεγέθυνσης, ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης».

Παράλληλα, «ο οίκος Moody’s επισημαίνει ότι το πιστοληπτικό προφίλ της Αιγύπτου παρουσιάζει μία θεμελιώδη αντίθεση μεταξύ της μεγάλης και έντονα διαφοροποιημένης παραγωγικής της βάσης – η οποία αποτελεί θετικό στοιχείο που προσδίδει δυναμική στην αιγυπτιακή οικονομία – και του υψηλού κινδύνου αναχρηματοδότησης του χρέους της χώρας».

Τέλος, «ο διεθνής οίκος επισήμανε ότι για την αναβάθμιση της αξιολόγησης της Αιγύπτου στο μέλλον θα απαιτηθεί επίσπευση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και ουσιώδης βελτίωση της εικόνας του δημοσίου χρέους, πρόοδος των μεταρρυθμίσεων με σκοπό την ενίσχυση του ρόλου του ιδιωτικού τομέα, με παράλληλη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και σταθερότητας στην χώρα».
defence-point.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here