Απίστευτο και όμως ελληνικό! Δανειολήπτης πλήρωνε κανονικά το δάνειο του και τώρα χρωστάει 2 φορές το αρχικό δάνειο!

0
120

Στο ΘΕΜΑ 104,6 βγήκε να μιλήσει ο κ. Σπύρος για την απίστευτη περιπέτεια που έχει να αντιμετωπίσει καθώς ένα επισκευαστικό δάνειο για ένα σπίτι του 1978 που πήρε το 2006 και αποπλήρωνε κανονικά μέχρι το 2015, τελικά βρέθηκε να χρωστάει 580.000 ευρώ και εξαιτίας αυτού του χρέους κινδυνεύει να χάσει το συγκεκριμένο ακίνητο.

Συγκεκριμένα, το 2006 πήρε επισκευαστικό δάνειο ύψους 330.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο για ένα οροφοδιαμέρισμα του 1978 στην Κηφισιά. Για 9 χρόνια αποπλήρωνε κανονικά τις δόσεις του ύψους 300 ευρώ. Το 2015, όμως, από την τράπεζα που του χορήγησε το δάνειο, του ανακοινώθηκε ότι η δόση γίνεται 1.500 ευρώ γιατί, όπως του είπαν, έληξε μια περίοδος ευελιξίας.

Αποτέλεσμα ήταν ο κ. Σπύρος, πατέρας δύο παιδιών ηλικίας 4 και 7 ετών, να βρεθεί σε αδυναμία. Τότε από την τράπεζα του είπαν ότι «ή θα μας δώσεις 50.000 ευρώ μετρητά ή το σπίτι σε πλειστηριασμό» με αποτέλεσμα το ακίνητο να έχει βγει σε πλειστηριασμό έκτοτε δύο φορές.

Επιπλέον η οφειλή του ανέρχεται στο δυσθεώρητο ύψος των 580.000 ευρώ λόγω της αυξημένης ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου. Ο ίδιος, μάλιστα, είχε προτείνει στην τράπεζα να πληρώνει 500 ευρώ το μήνα «για να ζήσουμε αξιοπρεπώς», αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε. «Μεγαλύτερη ανασφάλεια δεν υπάρχει από το να νιώθεις ότι αδικείσαι. Να είχα πάρει δάνειο για να φτιάξω μια βίλα να έλεγα. Έχω να πάω 5 χρόνια διακοπές. Η γυναίκα μου υποφέρει. Δεν κοιμόμαστε τα βράδια γιατί δεν ξέρουμε αν θα είμαστε εδώ το πρωί. Οι γονείς μου δούλεψαν για το σπίτι αυτό και τώρα θέλουν να μας το πάρουν κοψοχρονιά» είπε με αγωνία ο κ. Σπύρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here