Στην Ελλάδα ο Αμερικανός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – Σαφές μήνυμα για την θέση της Ελλάδας στην αμερικανική στρατηγική (βίντεο)

0
111

Η παρουσία του Στρατηγού Ντάνφορντ στην Ελλάδα λίγες μέρες μάλιστα πριν από την έναρξη της 83ης ΔΕΘ όπου τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ δείχνουν ότι η Ελλάδα παίζει βαρυσήμαντο ρόλο στους αμερικανικούς σχεδιασμούς στην περιοχή την ίδια ώρα που οι αμερικανοτουρκικές βρίσκονται στο ναδίρ.

Όπως τονίζει η Πρεσβεία των ΗΠΑ, ο αμερικανός Αρχηγός έρχεται στην Αθήνα για να συζητήσει τρόπους προκειμένου να« διευρύνουμε τη συνεργασία για την ασφάλεια με τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ (σ.σ. εννοεί την Ελλάδα»).

Ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ θα συναντηθεί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και προεξοφλείται πως θέμα συζήτησης θα αποτελέσουν μεταξύ άλλων η σημασία της βάσης της Σούδας και ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή της Μεσογείου.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ανέβασε η Αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα:

Chairman of the Joint Chiefs of Staff Gen. Joe Dunford just arrived in Greece ?? to meet with his counterpart in the Hellenic Armed Forces to discuss ways to deepen our security cooperation within the NATO alliance.Stay tuned for more trip coverage of #GenDunfordTravels on our Facebook, Twitter and Instagram.U.S. Department of Defense (DoD) U.S. European Command (EUCOM)U.S. EMBASSY ATHENSΥπουργείο Εθνικής Άμυνας

Δημοσιεύτηκε από The Joint Staff στις Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here