Κεραυνός εν αιθρία, η δήλωση του ηγέτη των Σερβοβόσνιων:«Θα ενωθούμε με την μητέρα Σερβία!»- Ανάβει φωτιές στα Βαλκάνια!!

0
414

 

Φωτιές” έχουν ανάψει οι πολιτικές δηλώσεις του ηγέτη της των Σερβοβόσνιων, Μίλοραντ Ντόντικ, εν όψει της απόσχισης των Σερβοβοσνίων, από το μόρφωμα Βοσνία, και το σχέδιο ανταλλαγής εδαφών Κοσοβάρων και Σέρβων.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Μίλοραντ Ντοντικ δήλωσε σήμερα ότι, «όταν πρόκειται για τα σύνορα μεταξύ Σερβίας και σερβοβόσνιων, αυτά είναι κοινά».

«Η σερβοβοσνιακή δημοκρατία και η Σερβία είναι ένα πράγμα, και η Σερβία προτείνει μια λειτουργική ρύθμιση των συνόρων. Τι πρόβλημα έχει το Σαράγεβο με αυτό; Θα ήταν προτιμότερο να μην ενοχλεί ο ένας τον άλλο», δήλωσε ο Ντόντικ, σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ αναφερόμενος στην κεντρική κυβέρνηση της Βοσνίας.

Πρόκειται για μια δήλωση που προκάλεσε συναγερμό στο ΝΑΤΟ και στην κυβέρνηση του Σεράγεβο, καθώς αφορά την διευθέτηση εδαφικών ζητημάτων και τους τελωνειακούς ελέγχους ανάμεσα στην Σερβοβοσνιακή οντότητα και Σερβία.

Ο ίδιος κάνει λόγο, για τα συμφέροντα που θα αποκτήσει η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, αν ρυθμίσει τα σύνορά της με την Σερβία, η οποία έχει χερσαία σύνορα σε όλο το μήκος της σερβοβοσνιακής οντότητας.

Αντιδρώντας στην «υπερφαλάγγιση» της κυβέρνησης της Βοσνίας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Ντένις Ζβίζντιτς χαρακτήρισε την δήλωση του Ντόντικ ως «μια νέα ανελέητη επίθεση στην εθνική κυριαρχία της χώρας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα αφορά την κεντρική κυβέρνηση και «όχι τον Ντόντικ, που κάνει μια τέτοια ουτοπική και άσκοπη δήλωση».

«Αυτή τη φορά, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα της Β-Ε δεν κάνουμε εκπτώσεις. Η δημοκρατία της Σέρπσκα (Σερβοβόσνιοι) ανήκει στην Βοσνία.

Επιπλέον, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος, με τρεις οντότητες, τους Σέρβους, τους Κροάτες και τους μουσουλμάνους, και δημιουργήθηκε με την συμφωνία του Ντέιτον, με σαφώς καθορισμένες εξουσίες», δήλωσε ο Zvizdić.

«Θα ήταν επιθυμητό να κατανοήσουν και να αρνηθούν όλο αυτό το μάταιο όνειρο της προσάρτησης τους από την Σερβία, ενώ ακούμε για σχέδια ανταλλαγών εδαφών ανάμεσα σε Κοσσυφοπέδιο και Σερβία», κατέληξε ο κ. Zvizdic.

Όπως είναι φυσικό, το κλίμα στα Βαλκάνια είναι τεταμένο, μετά το «άνοιγμα» ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου, για τον απλούστατο λόγο ότι «σιγοκαίνε» σοβαρές εθνοτικές διαφορές ειδικά στο «κατασκευασμένο” κράτος της Βοσνίας.

Πρόκειται για ένα μόρφωμα του οποίου την «κατασκευή» ανέλαβε το ΝΑΤΟ το μακρινό 1995, αλλά παρόλα αυτά δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, -απολύτως τίποτα.

Εν έτει 2018, με διάφορες αλχημείες και νομικά κόλπα η δύση προσπαθεί να παρακάμψει και αυτή ακόμα την συνθήκη του Ντείτον, που «βάφτηκε» με το αίμα χιλιάδων αμάχων, για να θέσει το «κράτος» αυτό υπό νατοϊκή «ομπρέλα”.

Ρωσία και Σερβία όμως έχουν διακηρύξει ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει αποδεκτό και για τον λόγο αυτόν θα αντιδράσουν με νέο πόλεμο ακόμα αγριότερο από αυτόν του 1995 εφόσον απαιτηθεί.

Πρέπει μάλιστα να λάβουμε υπόψη μας το επίσημο έγγραφο του ΝΑΤΟ, που εδώ και μήνες κάνει λόγο  για άρτια εκπαιδευμένες σερβικές πολιτοφυλακές από την Ρωσία στις οποίες έχουν ενταχθεί και ρωσικές δυνάμεις.

Για πρώτη φορά το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ παραδέχονται κάτι τέτοιο, γεγονός που δείχνει πως έρχονται κατακλυσμιαία γεγονότα στην περιοχή. Τις πληροφορίες είχαν επιβεβαιώσει ο υπουργός ασφαλείας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Α. Μέκτιτς, και βοσνιακά πρακτορεία ειδήσεων.

Με την βοήθεια ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων RSB και της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών GRU, οι Ρώσοι δημιούργησαν μια Σερβοβοσνιακή πολιτοφυλακή με εκατοντάδες άντρες άρτια εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους.

Αφορμή ήταν η απόφαση του Σεράγεβο για ένταξη της Βοσνίας στο ΝΑΤΟ.

Την απόφαση δεν ακολουθούν σε καμία περίπτωση οι Σερβοβόσνιοι του Μ.Ντόντικ οι οποίοι ετοιμάζονται για δεύτερο γύρο του πολέμου του 1995.

Επίσης ακόμη και ο Σέρβος πατριάρχης ως ποιμένας όλων των Σέρβων από τον Ιανουάριο του 2018, κρούει καμπάνες για το σχέδιο της νέας τάξης, ενώ σύμφωνα με τον σερβικό τύπο είναι σε συνεχή συνεννόηση με τον Ρώσο πατριάρχη κκ. Κύριλλο για την δημιουργία «Ορθόδοξων στρατιωτικών δυνάμεων» κατά των νέων «σταυροφόρων» του Πάπα που θέλουν να αλώσουν της αγία γη της περιοχής με το ελληνικό όνομα «Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια», και τα τόσα μοναστήρια της ορθοδοξίας που ορθώνονται εκεί ως τείχος κατά της ανομίας της νέας τάξης.

Το άνομο σχέδιο της δύσης για τους γνωρίζοντες είναι κοινό αυτήν την στιγμή σε Ουκρανία, Κοσσυφοπέδιο, ΠΓΔΜ, Βοσνία, Υπερδνειστερία ενώ σειρά κάποια στιγμή θα πάρει και η Βουλγαρία με τους χιλιάδες Τουρκόφωνους στα νότια σύνορα της.

Η Ελλάδα σε όλο αυτό το παιχνίδι οφείλει να είναι σε εγρήγορση και να λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, και όχι να χαρίζει την Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς με επαίσχυντες συμφωνίες όπως αυτή των Πρεσπών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι Σκοπιανοί σύμφωνα με ειδικούς σύντομα, ένα μέρος τους θα ενσωματωθεί με την Βουλγαρία, ενώ το άλλο θα το πάρουν οι Αλβανοί.

Απώτερος στόχος της ΝΤΠ είναι η διάλυση της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης βάζοντας «φωτιά» στα Βαλκάνια, για να ξαναγεμίσει ξανά όπως το ψυχρό πόλεμο η ήπειρο μας με αμερικανικά στρατεύματα που θα στοχεύουν ξεκάθαρα πλέον την Ρωσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here