Χιλιάδες αντιφρονούντες και μή ζητούν άσυλο στην Ελλάδα. Δημιουργείται μια καθαρή τουρκική μειονότητα στην χώρα μας;

0
227

Το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2018 στην Ελλάδα πολιτικό άσυλο ζήτησαν 1.839 Τούρκοι πολίτες, και περιμένουν την έκδοσή του στη χώρα μας. Συγκριτικά, όλο το 2017 ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα 1.827 Τούρκοι. Είναι δε ενδεικτικό ότι μόνο τον Ιούλιο του 2018 687 Τούρκοι πολίτες ζήτησαν άσυλο, με τον αριθμό τους τελευταίους μήνες να πολλαπλασιάζεται.

Όπως φαίνεται όμως, αυτά τα νούμερα δεν προκειται να μειωθούν καθώς δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι πολίτες, με αφορμή την ευνοϊκή απόφαση για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στον πρώτο από τους οχτώ τούρκους αξιωματικούς, θεωρούν ότι το περιβάλλον στην Ελλάδα είναι απολύτως ευνοϊκό για να λάβουν πολιτικό άσυλο. Πιο πρόσφατη περίπτωση, η πρώην βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Λέιλα Μπιρλίκ που πέρασε παράνομα στη χώρα μας την περασμένη Τετάρτη.

Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι μεταξύ αυτών που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα δεν είναι μόνο όσοι καταδιώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν, αλλά και άλλοι που έρχονται στην Ελλάδα για άλλους λόγους, ή είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικτύου και βρίσκουν την ευκαιρία να ισχυριστούν ότι διώκονται περνώντας τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here