Τα νησιά βουλιάζουν από τουρίστες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να στεγάσει τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι βρίσκονται στα νησιά!

0
73

Τον δικό τους Γολγοθά ετοιμάζονται να ζήσουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές κυρίως, οι οποίοι θα πρέπει να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες της χώρες και κυρίως αυτές των νησιών, των όχι και τόσο ακριτικών.

Συγκεκριμένα, στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα η Μύκονος και η Σαντορίνη, όπου οι τιμές στα καταλύματα έχουν «εκτοξευτεί» και με την επέκταση της τουριστικής περιόδου στη χώρα, πολλοί θεωρούν ότι θα επαναληφθούν τα περσινά περιστατικά με δάσκαλους και καθηγητές να κοιμούνται σε παραλίες, μιας και δεν μπορούν να βρουν δωμάτιο σε προσιτή τιμή για να μείνουν.

«Περιμένουν και οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί να πιάσουν σαν τον Οδυσσέα το λιμάνι τους, καθώς επί σειρά ετών οι συμβασιούχοι συνάδελφοί μας ζουν εξαθλιωμένοι μακριά από τα σπίτια τους» λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Νίκος Παπαχρήστος.

Πάντως, περίπου 20.000 με 23.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αναμένεται ότι θα προσληφθούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο η εκπαιδευτική κοινότητα εκφράζει την ανησυχία της για τις εξαγγελίες περί μόνιμων διορισμών που έχει προαναγγελθεί από τον υπουργό Παιδείας για τον Οκτώβριο.

Το αριθμό αυτόν δεν αποκλείεται να τον εξαγγείλει ο πρωθυπουργός τον επόμενο μήνα από τη Θεσσαλονίκη, όμως με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους από το 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here