Στριμωγμένος ο Ερντογάν! Στις 15 Αυγούστου λήγει και το δεύτερο τελεσίγραφο των Η.Π.Α

0
135

Μπερδεύτηκε εχτές ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην Ριζούντα του Πόντου αναφερόμενος σε τελεσίγραφο που λήγει το απόγευμα στις 18:00. Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο τελεσίγραφο ήταν αυτό που οδήγησε σε διοπλασιασμό των Δασμών από την τουρκία. Κάτι που βύθισε την τουρκική λίρα.

Τηρουμένων των αναλογιών και με δεδομένο ότι οι τούρκοι δεν θα κάνουν πίσω (άλλωστε ο πάστορας είναι απλά η αφορμή) δυσκολευόμαστε να εκτιμήσουμε πόσο μεγάλο θα είναι το χτύπημα στη τουρκία μετά την λήξη και του δέυτερου τελεσιγράφου,

Αναφέρεται πως η Ουάσιγκτον έδωσε διορία στην Άγκυρα, να αφήσει ελεύθερο ως την Τετάρτη τον πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό στο σπίτι του στην Σμύρνη.

Προχτές επιτροπή 9 ατόμων από την Άγκυρα, μετέβησαν στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν για την επίλυση των θεμάτων μεταξύ Τουρκίας και Άγκυρας.

Ο Σονέρ Τσαγαπτάι-ειδικός Τουρκίας του Ιδρύματος Ερευνών Εγγύς Ανατολής, σε κείμενο του στην εφημερίδα Financial Times (FT), αναφέρει πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Σάλλιβαν στην συνάντηση που είχε με τους Τούρκους αξιωματούχους τους έδωσε διορία ως την Τεταρτη για να απελευθερωθεί ο πάστορας Μπράνσον.

O Tσαγαπτάι δεν έδωσε κάποια άλλη πληροφορία σχετικά με το τι είδους κυρώσεις θα εφαρμόσουν οι ΗΠΑ αν δεν αφεθεί ελεύθερος ως την Τετάρτη ο πάστορας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here