Δήλωση «βόμβα» από τον Κουβέλη. Πιθανά σενάρια για νέα επεισόδια με την Τουρκία…

0
166

Δεν είναι απίθανο να υπάρξουν νέα επεισόδια με την Τουρκία, όως αυτά της Λέρου, εκτίμησε ο ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο News247, ο κος Κουβέλης αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία αλλά και στα εξοπλιστικά ζητήματα, σημείωσες:

«Η ηρεμία είναι αναγκαίο στοιχείο για την ευρύτερη περιοχή μας, μας ενδιαφέρουν οι καλές σχέσεις γειτνίασης και όχι ένα ταραγμένο πεδίο στο εσωτερικό της Τουρκίας.Το γεγονός ότι ο Ερντογάν αρνείται να απελευθερώσει τον  Αμερικανό πάστορα δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την κατάσταση. Εκ των πραγμάτων, ο Τούρκος πρόεδρος έχει μία συγκεκριμένη συμπεριφορά η οποία δείχνει να αντανακλάται και στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Εμείς, ως κυβέρνηση, έχουμε αναδείξει το θέμα σ’ όλα τα διεθνή φόρα. Οντως, συμμερίζομαι την ανησυχία ότι μπορεί να υπάρξει ένταση στο χώρο της κυπριακής ΑΟΖ. Τα f-35 δεν θα πρέπει να δοθούν στην Τουρκία, έτσι και αλλιώς έχει μπλοκαριστεί η παραγγελία. Οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ είναι συνεχώς εντεινόμενες. Εμείς από την πλευρά μας δεν θα μπούμε σε μία κούρσα εξοπλισμών. Το επίπεδο των εξοπλισμών μας είναι καλό, είμαστε σε διαδικασία ανανέωσης του στόλου των f-16 καθώς και της αγοράς γαλλικών φρεγατών. Από την Τουρκία περιμένουμε επιθετική ρητορική και δεν αποκλείεται να υπάρξουν επεισόδια όπως αυτά της Λέρου.»

Όταν δε, του ζητήθηκε να τοποθετηθεί για την φημολογούμενη αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια είπε:

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια αφού αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες των λαών της περιοχής.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here