Κατηγορίες
Κοινωνία

Το χρονικό της δράσης του φονιά στο Μάτι – Τα τελικά αίτια της πύρινης κόλασης σύμφωνα με την πυροσβεστική (φωτό)

Φωτογραφίες – ντοκουμέντο από το σημείο όπου φέρεται να ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου έχει στα χέρια του το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο φάκελο της έρευνας, την οποία διενεργεί το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Οι εικόνες αυτές, που φέρνει σήμερα, Κυριακή (12/08/2018) στη δημοσιότητα η εφημερίδα Real News, θα αποτελέσουν βασικό στοιχείο του τελικού πορίσματος που θα καταδεικνύει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Οι κινήσεις του υπόπτου
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας από υψηλόβαθμο αξιωματικό της Πυροσβεστικής που συμμετέχει στις έρευνες, τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από την εγκληματική αμέλεια ενός κατοίκου της περιοχής Πεντέλης, ο οποίος έκαιγε ξερά κλαδιά και χόρτα, λίγες ώρες πριν ξεσπάσει ο πύρινος όλεθρος.

Παράλληλα, οι αξιωματικοί τείνουν να αποκλείσουν οριστικά το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από καλώδια της ΔΕΗ που «κόπηκαν» λόγω των δυνατών ανέμων.

«Με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, μπορούμε να πούμε πως η πιθανότητα να ξέσπασε η πυρκαγιά από εγκληματική αμέλεια ξεπερνά το 70%. Ακόμα δεν αποκλείουμε τίποτα και όλα τα πιθανά αίτια παραμένουν υπό διερεύνηση. Όμως, το ενδεχόμενο η φωτιά να ξέσπασε από καλώδια της ΔΕΗ, που κόπηκαν από τον ισχυρό άνεμο, απομακρύνεται. Στην έρευνά μας, τα καλώδια βρέθηκαν ”μαυρισμένα”, κάτι που δείχνει ότι κόπηκαν από τη φωτιά που είχε ήδη ξεσπάσει και όχι από τον άνεμο» δηλώνει ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

Το σημείο όπου φέρεται να εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρίσκεται στην περιοχή του Νταού Πεντέλης. Πρόκειται για οικόπεδο, το οποίο χρησιμοποιείται άτυπα από τους περίοικους για την καύση κλαδιών. Ο κάτοικος της περιοχής, που φέρεται να έκαιγε ξερόκλαδα την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς μένει πολύ κοντά στο εν λόγω οικόπεδο. Ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι έκαιγε κλαδιά τις προηγούμενες ημέρες, αρνείται ωστόσο ότι έκανε το ίδιο στις 23 Ιουλίου.

Όμως, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες – ντοκουμέντο του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής, στο επίμαχο οικόπεδο υπάρχει ένα σημείο που έχει καλυφθεί πρόχειρα με σπασμένες πλάκες και τσιμεντόλιθους. Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής θεωρούν ότι σε αυτό το σημείο ο κάτοικος της περιοχής είχε βάλει φωτιά και την ημέρα της τραγωδίας. Μόλις αντελήφθη ότι έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά, ο κάτοικος προσπάθησε να καλύψει τα δικά του ίχνη τοποθετώντας εκεί μια μικρή στοίβα από οικοδομικά απόβλητα.

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, ωστόσο, οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι δεν θα αργήσει περισσότερο από ένα μήνα. «Έχουμε ήδη τα περισσότερα στοιχεία που χρειαζόμαστε, ωστόσο, λόγω των διαστάσεων αυτής της τραγωδίας, οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί από ποτέ» τονίζει αξιωματικός της Πυροσβεστικής.
pentapostagma.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *