Έτοιμη η Ρωσία να δεχθεί 15.000 λευκούς αγρότες από τη Νότια Αφρική: «Ζήτημα ζωής και θανάτου»!!!

0
118
Μια αντιπροσωπεία 30 αγροτικών οικογενειών της Νότιας Αφρικής έχει φθάσει στην αγροτική ζώνη Stavropol της Ρωσίας, σύμφωνα με τις αναφορές του καναλιού Rossiya 1 TV.
Η ομάδα ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζουν βίαιες επιθέσεις και απειλές θανάτου στην πατρίδα τους.
Να μετακομίσουν στη Ρωσία σχεδιάζουν έως και 15.000 Boers, απόγονοι Ολλανδών εποίκων στη Νότια Αφρική, εν μέσω της αυξανόμενης βίας που απορρέει από κυβερνητικά σχέδια για απαλλοτρίωση της γης τους, σύμφωνα με πληροφορίες που παίρνουμε από την αντιπροσωπεία.
“Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου – υπάρχουν επιθέσεις εναντίον μας.
Έχει φθάσει στο σημείο όπου οι πολιτικοί αναμοχλεύουν ένα κύμα βίας “, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Adi Slebus.
“Το κλίμα εδώ (στην αγροτική ζώνη Stavropol) είναι εύκρατο, και αυτή η γη δημιουργήθηκε από τον Θεό για καλλιέργεια.
Όλα αυτά είναι πολύ ελκυστικά”.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι σκοπεύει να θέσει τέρμα σε αυτό που αποκαλεί «κληρονομιά του απαρτχάιντ», όπου δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της γης της Νότιας Αφρικής εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια του λευκού πληθυσμού που είναι μειοψηφία. Για αυτό το λόγο έχει δεσμευτεί να επιστρέψει τα εδάφη, που ανήκουν στους λευκούς αγρότες από το 1600, στους μαύρους πολίτες της χώρας.
Ομάδες υπεράσπισης δικαιωμάτων λένε ότι η πρωτοβουλία αυτή υποκινεί την βία.
Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία της ομάδας AfriForum υπήρξαν 74 δολοφονίες σε φάρμες και 638 επιθέσεις, κυρίως κατά λευκών αγροτών, το 2016-17 στη Νότια Αφρική.
Σύμφωνα με τον Rossiya 1, οι αγρότες είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στον άνοδο του αγροτικού τομέα της Ρωσίας.Κάθε οικογένεια είναι έτοιμη να φέρει μέχρι και 100.000 δολάρια για τη μίσθωση της γης.
Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει αφού διαθέτει 43 εκατομμύρια εκτάρια αχρησιμοποίητων γεωργικών εκτάσεων και έχει αρχίσει πρόσφατα να δίνει ελεύθερη γη στους Ρώσους πολίτες για να την καλλιεργήσουν.
Το πρόγραμμα εκχώρησης γης, το οποίο ξεκίνησε το 2014, είχε τεράστια επιτυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here