Βεβιασμένη αντικατάσταση του Έλληνα πρέσβη στην Μόσχα. Τι τρέχει με τη Ρωσία;;;

0
100

Μέσα στην αναμπουμπούλα που έχει δημιουργηθεί, από τις εκατέρωθεν απελάσεις Ελλήνων και Ρώσων διπλωματών εν μέσω κατηγοριών, για τις επιδιώξεις της ελληνικής και της ρωσικής πλευράς, και των υπαινιγμών για τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, έλαβε ξαφνικά, την απόφαση να αλλάξει ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Ρωσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, έλαβε την απόφαση να προχωρήσει στην αντικατάσταση του ανώτατου διπλωματικού εκπροσώπου της Ελλάδας στη ρωσική κυβέρνηση.

Για το λόγο αυτό, κυκλοφόρησε συμπληρωματική προκήρυξη στην οποία αναφέρεται ότι “ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς, μετακινείται άμεσα στην κεντρική υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα”.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρεσβευτής Ανδρέας Φρυγανάς δεν είχε ζητήσει την πρόωρη επιστροφή του στην Ελλάδα ούτε και τη μετάθεσή του στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Με δεδομένα, το γεγονός αυτό αλλά και το στοιχείο ότι ο επαναπατρισμός Ανδρέα Φρυγανά με μετάθεση είναι πρόωρη, προκύπτουν δύο πιθανές ερμηνείες:

– Είτε με την ξαφνική μετακίνηση του Έλληνα πρεσβευτή στην Αθήνα το υπουργείο Εξωτερικών επιχειρεί να «φορτώσει» μέρος της ευθύνης για την ελληνορωσική κρίση στον Ανδρέα Φρυγανά δεδομένου ότι κάποιοι θα θεωρήσουν ότι η μετάθεσή του είναι κάποιο είδος «τιμωρίας» για πιθανές πλημμελείς ενέργειες ή λάθος χειρισμούς.

– Είτε ο Νίκος Κοτζιάς σχεδιάζει να αφήσει χηρεύουσα τη θέση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στη Μόσχα για κάποιο διάστημα, με προφανή σκοπό να υποβαθμίσει τις ελληνορωσικές σχέσεις και να ασκήσει πίεση στη ρωσική κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here