Παρόλο που τα monster trucks (οχήματα παντός εδάφους) κατασκευάζονται για ειδικές αποστολές, αυτό το ρωσικό μοντέλο έχει ως στόχο του την εξυπηρέτηση ανθρώπων που εργάζονται σε ακραία περιβάλλοντα.

Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Αγία Πετρούπολη. Το SHERP ATV, είναι ένα μίνι monster truck που δεν περιορίζεται μόνο σε ανώμαλους δρόμους, αλλά τα καταφέρνει περίφημα στο νερό, το χιόνι και τον πάγο.

Το όχημα “έκλεψε την παράσταση” σε έκθεση για τεχνολογίες στρατιωτικής και διττής φύσης, στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς «Army Games» στο Alabino, κοντά στη Μόσχα.

«Το SHERP τα κάνει όλα: μπορεί να κινηθεί σε τούνδρα, βάλτους, λάσπη και μπορεί να αντιμετωπίσει υδάτινα περάσματα (μπαίνοντας) σε πλωτή λειτουργία και κινούμενο πάνω σε πάγο», ανέβερε ο δοκιμαστής οδηγός Pavel Lebeshnikov μιλώντας στο Sputnik.

Όλος ο σχεδιασμός του SHERP επικεντρώννεται στα τέσσερα θηριώδη ελαστικά χαμηλής πίεσης που φουσκώνουν μόνα τους, καθώς και στα πέλματα που μοιάζουν με κουπιά! Χάρη σε αυτά, το όχημα μήκους 3,3 μέτρων, μπορεί να σκαρφαλώσει πάνω από εμπόδια ύψους 70 εκατοστών!

«Έχει έναν πολύ απλό σχεδιασμό και ως εκ τούτου είναι τόσο αξιόπιστο όσο και ένα Καλάσνικοφ», συμπλήρωσε ο Lebeshnikov.

Το SHERP ATV έχει έναν ιαπωνικό πετρελαιοκινητήρας 44 ίππων.

To SHERP ATV βρίσκεται σε μαζική παραγωγή από το 2015.

Το περσινό καλοκαίρι, τρία συμβατικά και ένα τροποποιημένο όχημα 10 τροχών έφεραν εις πέρας την πρόκληση ενός ταξιδιού 10.000 χιλιομέτρων στον Αρκτικό Κύκλο από το Αρχάγγελσκ στη βόρεια Ρωσία μέχρι το Πετροπάβλοφσκ Καμτσάτσκι στη ρωσική άπω ανατολή.

«Το όχημά μας μπορεί να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε κλίμα. Έχουμε 10 τροπικές εκδόσεις σε χρήση αυτή τη στιγμή στην Αφρική. Όλα όσα κάναμε ήταν να αλλάξουμε λίγο το σύστημα ψύξης και αυτό ήταν», είπε ο Lebeshnikov.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here